Home > Culinair > Sterrenstof op ’t Preuvenemint 2019

Sterrenstof op ’t Preuvenemint 2019

Nog een paar weken, dan is het zover: het weekend waar de gemiddelde Maastrichtenaar het hele jaar naar uitkijkt; ’t Preuvenemint. Eén groot culinair festijn waar bezoekers de gelegenheid krijgen om de smaken van de regio te proeven. Dit jaar verwelkomt ’t Preuvenemint maar liefst vijf koks met een Michelinster op het Vrijthof, wij vertellen je waar je ze kunt vinden!

Beluga loves you
Aan het begin van de zomer werd Servais Tielman, voormalig patron-cuisinier van sterrenrestaurant Cucina del Mondo de nieuwe eigenaar van Beluga loves you **. De twee maanden die volgden op de wisseling van de wacht stond hij samen met zijn voormalig leermeester, Hans van Wolde, in de keuken van Beluga loves you. Met het aankomende Preuvenemint sluiten de twee sterrenchefs de overdracht van Beluga loves you op feestelijke wijze af. Op het menu: het beste van beiden!

Beluga loves you
Plein 1992 12
6221 JP Maastricht

Bouchon d’en Face & Wout Bru
Bouchon d’en Face slaat voor ’t Preuvenemint 2019 de handen ineen met Wout Bru, voormalig tweesterrenchef in Frankrijk en een van de bekendste tv-koks van België. Tegenwoordig maakt hij furore in Le Sanglier des Ardennes by Wout Bru, een hoog aangeschreven gastronomisch restaurant in het pittoreske stadje Durbuy in de Ardennen. De vriendschap tussen deze twee partijen ontstond jaren geleden, toen Gyan Vliegen, voormalig chef-kok van Bouchon d’en Face, bij Bru in de keuken stage liep.

Bouchon d’en Face
Wycker Brugstraat 54
6221 ED Maastricht

Sauter Wijnen x Crossing Borders
Culinair gezelschap Crossing Borders telt vijf leden uit de euregio. Alle vijf zijn ze geheel verschillend, maar ze werken wel op een leuke manier samen. Samen met Sauter Wijnen brengen de leden van Crossing Borders (De Leuf in Ubachsberg*, Café Sjiek en SOFA in Maastricht, Vivendum in Dilsen-Stokkem (B)* en La Becasse in Aken*) ‘de smaak van de euregio’ naar het Preuvenemint.

Sauter Wijnen
Rijksweg 9
6267 AC Cadier en Keer

Sense by Foodtastic
Een samenwerking tussen de Bossche sterrenchef Dennis Middelkoop van Restaurant Sense* en Foodtastic, een ‘high-end’ detacheringsbureau voor de horeca, brengt de twee partijen eind augustus naar het Vrijthof.

Sense
Jeroen Boschsplein 6
5211 ML ‘s-Hertogenbosch

Tout à Fait
Ook Tout à Fait* is zo’n zaak die niet meer weg te denken valt van Nederlands bekendste eet- en drinkfestijn. Het klassiek Franse sterrestaurant maakt al vele jaren deel uit van het culinaire feestje op het Vrijthof. Patron-cuissinier Bart Ausems staat er voor de eerste keer als SVH Meesterkok, een graad die de voormalige leerling van de legendarische, in 2018 overleden driesterrenchef Paul Bocuse, eind maart dit jaar wist binnen te slepen. Of we het gaan proeven is de vraag, maar vast staat wel da het ook dit jaar weer erg druk zal zijn bij ‘de Tout’.

Tout à fait
Sint Bernardusstraat 16-18
6211 HL Maastricht

________________
Chapeau Nieuwsbrief
Wil jij wekelijks het laatste nieuws ontvangen over het goede leven in Limburg NL/BE? Schrijf je dan in voor onze mooie nieuwsbrief -> inschrijven <

hide auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.