Home > Culinair > Sterrenregen presentatie Michelin België & Luxemburg, Limburg blijft gelijk

Sterrenregen presentatie Michelin België & Luxemburg, Limburg blijft gelijk

Tijdens de presentatie van de Michelin Gids België & Luxemburg in het Koninklijk Theater in Bergen, zijn maandag 17 nieuwe restaurants met een ster, en vier restaurants met een groene ster opgenomen in de selectie. In Belgisch Limburg bleef het aantal sterren gelijk.

Hoofdinspecteur Werner Loens laat in een interview weten zelf in eerste instantie verbaasd te zijn over de ontwikkelingen in 2023. „We verwelkomen in 2023 21 nieuwe restaurants in de selectie, plus de 22 Bib Gourmand, dat zijn er veel als je je beseft dat er vorig jaar ook al zo veel nieuwe restaurants werden opgenomen. Dat betekent dat jonge chefs steeds beter gaan koken en technieken beter eigen worden, ze hebben meer oog voor het product en hebben goed geleerd van hun mentors, velen daarvan hebben we vandaag op het podium gezien. En dat is positief, zo wordt de gastronomie als maar sterker en beter.’’

In Limburg werd dit jaar niet geconstateerd dat er restaurants waren die een ster zouden moeten ontvangen. „Al zijn er wel een aantal zaken die we in het vizier houden, ook voor volgend jaar. Hun kan ik vooral adviseren om gewoon te blijven werken zoals ze dat al doen. Vooral hun eigen weg gaan, perfectie blijven nastreven en heel constant werken.’’

Met één ster voor De Kristalijn in Genk, Hostellerie Vivendum in Dilsen-Stokkem, Alter in Tongeren, Magis in Tongeren, De Mijlpaal in Tongeren, Ogst in Hasselt, Innesto in Zonhoven, Aurum in Sint Truiden, JER in Hasselt en twee sterren voor Cuchara in Lommel, De Slagmolen in Oudsbergen en Ralf Berendsen in Lanaken blijven het aantal sterrenrestaurants in Belgisch Limburg gelijk.

Wout Bru, al een aantal jaar deelnemer aan het Preuvenemint in Maastricht, kreeg met zijn restaurant La Grande Verre in Durbuy één Michelinster. Mathieu vande Velde van het in Francorchamps gelegen Le Roannay ging met één ster en de Young Chef Award naar huis.

show auteur

Auteur: Demy Janssen

Levensgenieter met een vlotte pen

Demy Janssen

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.