Home > Culinair > Sterrenafhaalchinees vestigt zich voor één dag in Maastricht

Sterrenafhaalchinees vestigt zich voor één dag in Maastricht

La Fève, het atelier van meesterchocolatier Geert-Jan Heesterbeek aan de Statensingel in Maastricht, doet op zaterdag 19 december voor één dag dienst als afhaalchinees van de buitencategorie. Op die dag kunnen inwoners van de regio Maastricht kennismaken met de gerechten van het bekende oriëntaalse sterrenrestaurant O&O uit het Brabantse Sint Willebrord, dat eind 2018 een Michelinster kreeg.

O&O begon in 1982 als traditioneel Chinees-Indisch afhaalrestaurant, maar klom in de loop der jaren op tot modern oriëntaals restaurant van topniveau. Monica Tsang, de dochter van oprichter en chef Danny Tsang, werd in 2015 door GaultMillau uitgeroepen tot Talentvol Gastvrouw van het Jaar. Met het behalen van een Michelinster in 2018 kreeg de zaak in het roemruchte Brabantse wielerdorp landelijke bekendheid.

Als gevolg van de coronamaatregelen – die sinds deze week extra zijn verscherpt – was ook O&O genoodzaakt het tijdelijk over een andere boeg te gooien. Daarbij werd op creatieve wijze teruggegrepen op de vroegere expertise van het bedrijf als afhaalchinees. Na Amsterdam, Epe, Rotterdam en Antwerpen is Maastricht het volgende afhaalpunt van het restaurant. ,,Vooralsnog voor één dag om te kijken hoe de belangstelling is, aldus een woordvoerster. ,,Is er veel belangstelling, dan kan Maastricht een vast punt worden, net zoals Rotterdam (wijnhandel Anfors Imperial) en Antwerpen (wijnimporteur ad Bibendum) dat zijn geworden.”

O&O geldt inmiddels alweer vele jaren als toprestaurant met uitsluitend verfijnde gerechten op de kaart. Deze hebben niet alleen hun oorsprong China, maar ook in Maleisië, Singapore, Thailand, Hong Kong en Japan; altijd met een knipoog naar de Franse keuken. De afhaalmogelijkheid werd jaren al geschrapt, maar is dus nu, gezien de omstandigheden, tijdelijk terug.

Geert-Jan Heesterbeek van la Fève Chocolade & Desserts is al jarenlang een vaste leverancier en samenwerkingspartner van restaurant O&O. ,,Het idee ontstond om elkaar in deze bijzondere tijden van corona te helpen. Daarom hebben we de handen ineen geslagen en heeft la Fève zich op zaterdag 19 december beschikbaar gesteld als afhaalpunt voor restaurant O&O. Mensen die online hun bestelling bij O&O hebben gedaan kunnen deze bij ons aan de Statensingel 148B in Maastricht afhalen. Vooralsnog gaat het alleen om 19 december, maar bij succes en als de horeca nog dicht blijft, gaan we het herhalen.”

Danny Tsang, chef-eigenaar van O&O, is eveneens enorm blij met de samenwerking, laat hij weten. ,,Wij vinden het geweldig om de Zuid-Limburgers, maar ook mensen uit Belgisch Limburg op deze manier kennis te laten maken met onze keuken. Veel Belgen kennen ons van de serie De Sterrenkaart van de Belgische zender njam!, waarin we met onder meer het Limburgse restaurant Da Vinci vertellen over ons restaurant en de impact van de Michelinster.”

 

Alle gerechten van de tijdelijke sterrenafhaalchinees worden dagvers bereid in de eigen keuken in Sint-Willebrord. Ze worden koud geleverd. De gerechten die warm gegeten worden, zijn thuis eenvoudig op te warmen aan de hand van de meegeleverde instructies. De bestellingen worden niet – zoals bij de meeste traditionele afhaalchinezen het geval is – verpakt in krantenpapier, maar in een stijlvolle doos. Die bevat onder meer een link naar een speciale muzieklijst op Spotify, zodat helemaal in O&O-sfeer gegeten kan worden.

 

Tijdens het afhalen kan tevens worden geproefd van de Sterrenbonbon met de smaak van O&O, die La Fève samen met Danny Tsang ontwikkeld heeft. Geert-Jan Heesterbeek: ,,De bonbon weerspiegelt de oriëntaalse keuken van O&O met karamel van kokosmelk, cashewnoot, limoenblad en rode curry. De bonbon maakt onderdeel uit van de nieuwe serie Sterrenbonbons, die ik heb ontwikkeld met tien Nederlandse en Belgische chefs met één tot drie Michelinsterren, onder wie Margo Reuten van restaurant Da Vinci,  Ralph Hermans van restaurant Rantree, Servais Tielman van restaurant Beluga Loves You en de Belgische chefs Ralf Berendsen van restaurant La Source en Alex Clevers van restaurant Vivendum. De bonbons zijn verkrijgbaar bij deze restaurants en in de webwinkel van la Fève.”

 

 

Bestellen kan via – restaurantoeno.nl, afhalen bij Statensingel 148-B,  Maastricht (NL)

show auteur

CHAPEAU TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu