Home > Culinair > Stadsbistro, Italiaans eetcafé en osteria

Stadsbistro, Italiaans eetcafé en osteria

Een stadsbistro, een Italiaans eetcafé en een osteria, dat zijn de drie culinaire concepten die horecaondernemer Dirk Hendrickx in hartje Hasselt ontwikkelde. „Drie keer een andere sfeer, maar telkens met oog voor kwaliteit op het bord en in het glas”, benadrukt hij.

La Croisette in Cannes, Het Zoute in Knokke, Monte Carlo in Monaco … Mondaine stadsdelen, waar zien en gezien worden een populaire bezigheid is. Dat geldt ook voor de Zuivelmarkt in Hasselt. Pal in het midden van die leuke buurt liggen de Goei Goesting, L’Apéri Vino 20 en L’Apéri Vino 22, drie zaken met een verschillend profiel. De cijfers 20 en 22 verwijzen gewoon naar het huisnummer.

„In de Goei Goesting serveren we al twintig jaar klassieke Belgische en Franse gerechten met een mediterrane touch. Koningskrab met tomaat, rozemarijn en look, om maar wat te zeggen. Die zuiderse toets geven we natuurlijk niet aan alle gerechten. Vol-au-vent, zeetong, garnaalkroketten en andere klassiekers uit de Belgische keuken brengen we zo authentiek mogelijk.”

Tien jaar geleden gingen de deuren van L’Apéri Vino open, toen nog zonder het cijfer 20. Dat werd een instant succes. „De combinatie van een goed glas wijn met fingerfood en sharingplates werkte meteen. Een beetje zoals in Italië, waar lekker eten en drinken samengaan met gezellige familiemomenten. We hebben 36 wijnen per glas. Dat stellen de gasten op prijs”, zegt Dirk Hendrickx.

De derde zaak werd geopend in 2016 en heette aanvankelijk Buon’ Eatalia. Eind vorig jaar wijzigde hij het concept en koos hij ook voor een andere naam: L’Apéri Vino 22. „De kaart is ongeveer dezelfde als die van L’Apéri Vino 20, maar de sfeer is rustiger”, preciseert hij. Wat opvalt in de drie zaken: het eigentijdse interieur met een hoge x-factor.

De Goei Goesting doet denken aan een trendy versie van een grand café in Milaan, L’Apéri Vino 20 is een eetcafé met een Italiaanse touch, L’Apéri Vino 22 heeft veel weg van een familiale osteria. Qua interieur is de derde zaak een van de mooiste eetgelegenheden van de provincie. Een indrukwekkende wand met foto’s van figuren en taferelen uit Italië, kunstwerken van Liesbeth Swinnen en Daisy Bosmans, een ruime winterkamer … Vaut le détour.

hide auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.