Home > Culinair > Smullies, de hippe ijs- en patisseriesalon

Smullies, de hippe ijs- en patisseriesalon

De crowdfunding is rond. Er komt een eigenzinnige ijs- en patisseriesalon genaamd Smullies aan de Groene Loper in Maastricht. Het wordt dé plek waar iedereen kan genieten van luxe gebak, de big boy macarons, unieke ijssmaken en alles wat met zoetigheid te maken heeft.

In de salon, die zijn deuren medio maart 2022 opent, worden de zoete lekkernijen à la minute en in een open keuken bereid: versheid gegarandeerd én leuk voor het oog. Als uitdaging gaan de oprichters, Jonathan van Kleij, Guido Mulder, Loes Cordewener, Servais Tielman en Stephanie Tielman, hun droom en gemis in Maastricht vervullen in de vorm van deze ijssalon. Het hele menu wordt samengesteld door de externe patissiers van Smullies en patron-cuisinier van Beluga Loves You* Servais Tielman.

Op dat menu vinden we voor ieder wat wils: lekkere milkshakes, koffie to-go en verse smoothies. Voor de zoetekauw heeft Smullies de bekende traditionele ijssmaken én gaan ze aan de slag met eigen smaken. Denk aan gefermenteerde witte chocolade ijs met rozenwater of witte chocolade met rozemarijn. Ook zal de van Beluga Loves You* en Flavourz by Servais bekende ‘Big Boy’ macaron in verschillende smaken terugkomen. Zo worden er ook themasmaken gemaakt voor bijvoorbeeld Kerstmis of Pasen. Al deze lekkernijen krijgen, met het oog op online sharing, een #instagrammable uitstraling. Net als de zaak zelf overigens.

,,Smullies mag een beetje lijken op de snoepwinkel van vroeger, waar alles om je heen gegeten kan worden”, aldus Servais. Er zal enkel met de beste ingrediënten van verantwoorde leveranciers worden gewerkt. Daarnaast is duurzaamheid een belangrijk onderdeel van het concept van Smullies: de verpakkingen worden biologisch afbreekbaar en er worden herbruikbare cups gebruikt voor dranken en milkshakes.

Dankzij de 54 investeerders die team Smullies hielpen hun online crowdfunding succesvol af te ronden, zijn de voorbereidingen voor de opening van die ‘snoepwinkel’ in volle gang. Het bedrag dat is opgehaald met de crowdfunding zal worden gebruikt voor de aanschaf van de nodige apparatuur en de verbouwing van het pand aan de Frankenstraat – direct langs de Groene Loper. Deze locatie kenmerkt zich door de vele wandelaars, fietsers en hardlopers die er op dagelijkse basis voorbijwandelen. Om er zeker van te zijn dat al die mensen makkelijk van zoete lekkernijen kunnen genieten, zal Smullies ook een mobiele ijswagen aanschaffen.

hide auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu