Home > Culinair > Smakelijk jubileum bij Rantrée: decennium aan smaken

Smakelijk jubileum bij Rantrée: decennium aan smaken

Rantrée, de hoogstgelegen sterrenzaak van Maastricht, bestaat dit jaar 10 jaar. Dat vieren Jennifer Silvius en Ralph Hermans nog tot deze zomer met een jubileummenu waarin een decennium aan smaken samenkomt.

Tot 2014 maakten Ralph en Jennifer carrière bij gerenommeerde sterrenzaken in binnen- en buitenland. Toch was de felbegeerde ster niet per se de ambitie toen de twee op 14 februari 2014 de deuren openden van hun eigen, intieme restaurant aan de Kesselskade in Maastricht. „Wij hadden onze zinnen gezet op een Bib Gourmand (de onderscheiding die Michelin toekent aan restaurants met een uitzonderlijke prijs-kwaliteitverhouding, red.). Die volgde binnen het eerste jaar en hebben we drie jaar met trots gedragen.’’

De culinaire ambities van Jennifer en Ralph veranderde toen zij zich in 2018 en 2019 klaarmaakten voor de veelbesproken verhuizing. Het intieme pand aan de Kesselsekade bleek te klein en te donker, en werd daarom ingewisseld voor een nieuw te realiseren, ruim en zonovergoten, restaurant op het topje van het Dormio Hotel op de Dousberg in Maastricht. „De verhuizing was het perfecte moment om de restaurantformule iets om te gooien. We introduceerden als een van de eersten in Maastricht een volledig vega menu – inmiddels is dat menu al twee jaar volledig vegan – en gingen we met meer detail, en meer exclusieve ingrediënten werken.’’

Rantrée

De signatuur van Ralph bleef – mede daardoor duurde het slechts veertien maanden totdat Michelin de zaak inderdaad een ster toekende.

Dit voorjaar vieren Jennifer en Ralph – inmiddels niet meer als koppel, wél als partners – het jubileum met een all inclusief verrassingsmenu waarin een decennium aan smaken samenkomt. Vier tot vijf gangen van klassiekers, zowel traditioneel als vega(n), met wijnen van over de hele wereld, water, koffie en friandises, voor een vaste prijs van 125 tot 150 euro.

Het Wilhelmus 30L, Maastricht (NL) – rantree.nl

Rantree
hide auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.