Home > Culinair > Slenaker vallei, boutique hotel & restaurant: huiselijk romantiek in een heuvelrijke omgeving

Slenaker vallei, boutique hotel & restaurant: huiselijk romantiek in een heuvelrijke omgeving

Een verblijf in de Slenaker Vallei, Boutique Hotel & Restaurant voelt als thuiskomen, is de ervaring van veel gasten die de sfeervolle locatie uitkiezen voor een korte vakantie of een weekendje weg. Het romantische hotel is ook een gewild adres voor bezoekers van de TEFAF.

Een zonnige dinsdagmorgen, februari 2023. In Slenaken en omgeving maakt de lichte mist die boven de glooiende landerijen hangt, langzaam maar zeker plaats voor een fijn voorjaarszonnetje. Afgezien van een enkele loeiende koe en het aanhoudende, vrolijk stemmende gekwetter van allerhande vogels, hoor je vrijwel niets. En dat terwijl de dag toch al een tijdje aan de gang is: de kleine wijzer van de klok komt al heel dicht in de buurt van de twaalf. In de Slenaker Vallei, Boutique Hotel & Restaurant – aan de rand van het dorp – is volop leven in de brouwerij. Al straalt ook hier een weldadige rust van alles af. „Mag ik u gelukkig maken met een heerlijk stukje van onze huisgemaakte appelcitroenvlaai?”, richt hotelier Wim Teuben het woord tegen twee van zijn gasten, die na een lange wandeling door de omgeving teruggekeerd zijn naar het hotel. „Dit stuk gebak is al jarenlang een groot succes”, licht hij toe. „Veel mensen komen er speciaal voor terug. Waarom? Omdat het de lekkerste vlaai van Limburg is.”

Weldadige warmte

Wie het luxueuze boutique hotel, bij uitstek geschikt voor een korte vakantie, binnenstapt, voelt onmiddellijk dat hij op alle mogelijke manieren welkom wordt geheten. Het interieur – prachtig meubilair, kleurrijke bloemdecoraties en kunstwerken van uiteenlopende aard – staat borg voor een weldadige warmte. Dat laatste ervaren ook de gasten die met volle teugen genieten van de inmiddels gearriveerde koffie met appelcitroenvlaai. Wim Teuben, Groninger van oorsprong, en zijn geliefde Monique, voormalig topbloemiste uit Maastricht, zijn er zeker van: veel romantischer dan in het twintig kamers tellende Boutique Hotel & Restaurant krijg je het niet snel.

Gevoel van thuiskomen

Inmiddels gaat weer alle aandacht uit naar de naderende lente en TEFAF, voor de Slenaker Vallei traditioneel een van de hoogtepunten van het jaar. „Ook dit keer is er veel belangstelling voor de kamer- en restaurantreserveringen”, vertelt Monique. „Zoals elk jaar verheugen we ons weer op de verhalen van de bezoekers van de beurs. Ze bevestigen ons dat we het hier goed doen, en dat wil wat zeggen: TEFAF-publiek is een chic publiek, dat gewend is aan luxe en service. Ook andere terugkerende gasten vertellen ons steeds opnieuw dat een verblijf in de Slenaker Vallei voelt als thuiskomen.” Het boutique hotel beschikt over twintig, recentelijk gerenoveer[1]de kamers. Een aantal ervan biedt een prachtig uitzicht op de Gulpvallei, met zijn prachtig glooiende heuvels en de meanderende Gulp. Ook op gastronomisch gebied komen de internationale hotelgasten niets tekort, verzekert Wim. „Ze vinden het leuk om culinair verrast te worden met producten die elders niet altijd even gemakkelijk verkrijgbaar zijn. Dus hebben we dit jaar onder andere kreeft en prachtige Hollandse asperges – het eerste ‘witte goud’ van het jaar – op de kaart staan, net als mooie gerechten op basis van onder andere kalfs- en lamsvlees.”

Hoge kwaliteit

Ook als je niet in het hotel verblijft, ben je van harte welkom om in een chique, maar ongedwongen sfeer te komen genieten van de gastronomische hoogstandjes waarmee de Slenaker Vallei zich op de kaart zet als een van de culinaire hotspots van het Limburgse Heuvelland. De inmiddels alom geprezen keuken biedt – het hele jaar door, zeven dagen per week, zowel tijdens de lunch als het diner – met zorg samengestelde gerechten van hoge kwaliteit. Omdat ook het oog niet ongevoelig is voor uitingen van gastvrijheid op het bord, wordt in samenspraak met de chef, Jeroen Peeters, veel aandacht besteed aan een smaakvolle presentatie. Niet alleen binnen in het hotel is het goed toeven. Ook het recentelijke vernieuwde voor-, achter- en zijterras oogt op zijn zachtst gezegd uitnodigend. „Ook hier zijn gasten van harte welkom. Je zit hier heerlijk, ook als het weer wat minder is. Je zou zelfs kunnen zeggen dat we met volop eigen parkeergelegenheid, inclusief oplaadpunten voor elektrische auto’s, de ideale bestemming zijn voor een dagje uit of een weekendje weg.”

slenakervallei.nl

hide auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.