Home > Culinair > Slapen tussen de aarde en een hemel met vijf sterren

Slapen tussen de aarde en een hemel met vijf sterren

Koning Willem-Alexander en koningin Màxima sliepen er als een roos en de Amerikaanse steracteur David Hasselhof, wereldberoemd vanwege zijn rol in televisieseries als Knight Rider en Baywatch, sprak onlangs over ‘de coolste en meest sexy plek die ik – waar ook ter wereld – heb bezocht’.

Overdreven of niet, betere reclame voor je slaapgelegenheid kun je als hotelier niet krijgen, zou je denken. Maar toch: de kans dat meer internationale sterren en leden van koningshuizen de komende tijd hun hoofd te ruste leggen in het chique Kruisherenhotel in hartje Maastricht is toegenomen nu deze parel uit de Oostwegelcollectie sinds gisteren officieel voldoet aan de hoogste normen in de internationale hotellerie.

Strategische stap

,,Een nieuwe strategische stap in de verdere ontwikkeling van ons bedrijf”, noemde directeur business development Camille Oostwegel jr. gisteren de toekenning van de vijfsterrenstatus aan het bijzondere, uit de vijftiende eeuw daterende hotel. ,,Dit hotel zit officieel al jaren op het niveau van vier sterren superior, omdat we als viersterrenhotel heel veel extra’s te bieden hebben. Maar feitelijk bieden we al heel lang de service die hoort bij vijf sterren. Waarom zouden we dan niet verder naar buiten treden door te laten zien wie we zijn, waar we als bedrijf voor staan en die vijfde ster ook willen binnenhalen”, aldus Oostwegel junior, die binnen het Oostwegel-concern steeds meer taken van zijn vader overneemt.

 

Nieuwe Europese regels

Oostwegel jr. had de promotie nog niet zo lang geleden zelf aangevraagd, verklaarde hij. De mogelijkheid hiertoe deed zich voor nu sinds begin dit jaar de Europese Hotel Classificatie in Nederland van kracht is. Deze is in de plaats gekomen van de Nederlandse Hotel Classificatie (NHC), die grotendeels gebaseerd was op oude regels. Zo moest een hotel om voor vijf sterren in aanmerking te komen beschikken over een zwembad en moesten de kamers een bepaalde voorgeschreven oppervlakte hebben. Onder de Europese regeling gelden andere criteria: voor de moderne hotelgast – ook al is hij of zij nog zo verwend – hoeft een zwembad niet zo nodig. Ook de grootte van de kamer doet niet echt ter zake, zolang er maar sprake is van de hoogste graad van service en comfort.

Sterrenschild

De toekenning van de vijfsterrenstatus aan het Kruisherenhotel – dat daarmee op gelijke hoogte staat met bijvoorbeeld Des Indes in Den Haag en het Krasnapolsky in Amsterdam – ging gisteren gepaard met een klein feestje aan de rand van de voortuin van het voormalige kloostercomplex.

Lianne Verschiere van Hotelsterren.nl – de instelling die namens Koninklijke Horeca Nederland gaat over de toekenning van hotelsterren in Nederland – en adviseur hotelsterren Aad Jonas overhandigden Oostwegel jr. en een trotse hoteldirecteur Bastiaan Klomp het officiële sterrenschild, dat inmiddels een plekje heeft gekregen bij de ingang van het hotel.

Bij wijze van ludieke ondersteuning werd met behulp van een kraan een glazen hotelkamer de lucht in gehesen. Een geste van het Centrummanagement, die daarmee wilde inhaken bij de manier waarop het Kruisherenhotel zichzelf etaleert: ‘een designhotel tussen hemel en aarde’.

Dutch Hotel Award

Deze donderdag staat het eerste vijfsterrenhotel van Limburg overigens meteen alweer voor een nieuwe opgave. Het managementteam moet de jury van de Dutch Hotel Award ervan zien te overtuigen dat het concept van het Kruisherenhotel met kop en schouders uitsteekt boven dat van andere Nederlandse hotels. Met David Hasselhof als ambassadeur zou de kans er moeten inzitten dat het Kruisherenhotel ook deze landelijke onderscheiding naar Maastricht haalt.

show auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu