Home > Culinair > Safar: verborgen oosters adresje midden op het Vrijthof

Safar: verborgen oosters adresje midden op het Vrijthof

Druk op de bel bij een hoge houten deur naast de rode toren van Sint-Janskerk in Maastricht en loop tussen de marmeren muren uit het jaar 1920 door. Aan de achterzijde van het gebouw vindt je de nieuwe ‘Levantine eatery’, een eetgelegenheid die op 8 oktober haar deuren opent voor publiek.

Safar is een eetcafé die de visie achter Maison Haas Hustinx compleet maakt: een project dat verborgen is, maar desondanks midden op het Vrijthof ligt.

Safar is de droom van een nieuwkomer in Maastricht, die haar thuis heeft gevonden in deze gastvrije stad. Samen met haar Levantijnse collega brengt ze een culinair aanbod naar de stad – een aanbod van gastvrijheid en gemeenschap, vooral rond de eettafel.

De term Safar komt van het Arabische woord reizen, een eerbetoon aan Alphons Hustinx (1900-1972) de reiziger en fotograaf die van Maastricht naar Afghanistan reed, en als een van de eersten het leven in de wereld in kleur vastlegde. Safar wil een hulde brengen aan de reiziger in ieder van ons: zoekers, ontdekkingsreizigers, escapisten, maar ook aan degenen die een nieuw thuis vinden in Maastricht of in het reizen an sich.

De keuken is volgens de initiatiefnemers ‘een eerlijke interpretatie van het eten dat in Beiroet, Libanon wordt aangeboden’: een stad met invloeden uit de Romeinse, Franse, Perzische en Ottomaanse culturen.

Vrijthof 20, Maastricht (NL) – haashustinx.nl/safar

hide auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.