Home > Culinair > Saamhorigheid op eerste Limburgs Culinair Gala

Saamhorigheid op eerste Limburgs Culinair Gala

Met het organiseren van het eerste Limburgs Culinair Gala is een belangrijke stap gezet om de Limburgse gastronomie een extra impuls te geven. Het idee voor een dergelijk gala, in navolging van bestaande gala’s voor bijvoorbeeld sportmensen en ondernemers, leefde al enige tijd bij Chapeau, en uiteindelijk is het initiatief opgestart in samenwerking met de Oostwegel Collection.

Bewust werd gekozen voor het paviljoen van Château St. Gerlach omdat dit een van de weinige horecalocaties in Limburg is waar meer dan tweehonderd gasten van een diner aan tafel kunnen genieten. Bovendien hebben de gezamenlijke teams van de Oostwegel-locaties de mankracht en de ervaring om een dergelijk huzarenstukje op niveau te klaren.

Met 230 gasten, onder wie veel restaurateurs, leveranciers en ook een aantal horecagasten, was het een uitverkocht huis. Het was meteen een gala in stijl en er was volop ambiance. Veel bekende gezichten in de zaal onder wie de sterrenchefs Hans van Wolde, Nico Boreas, Robin van de Bunt, Edwin Soumang, Margo Reuten, Bart Ausems en René Brienen. Ook de kersverse directeur Koninklijke Horeca Nederland, Dirk Beljaarts, zat aan tafel, evenals Godfried van der Lugt, directeur van Gault Millau Nederland.

Cameraman: Ben Brack

Een belangrijk gespreksonderwerp was de ándere nieuwe restaurantgids, namelijk die van Michelin, die erg zuinig was geweest voor de Limburgse topzaken. Tijdens het gala was te merken dat dit de restaurateurs heeft uitgedaagd en dat zij de handschoen opnemen om te werken aan vernieuwing en nog een trapje hoger. Dus dat belooft een spannend jaar te worden voor de bezoekers van deze restaurants in de regio.

In de zaal zagen we onder meer nog Emmanuel Mertens, de ooit gelauwerde sterrenchef uit Weert, voormalig leverancier Ernest Lebouille, de Gedeputeerde Hans Teunissen en Hubert Mackus en uiteraard ook de familie Oostwegel.

De conclusie aan het einde van de avond was duidelijk, van dit gala maken we met z’n allen een echte traditie, om te zien waartoe we in Limburg in staat zijn.

Het team van Chapeau wil alle alle partners en sponsors* die het eerste Limburg Culinair Gala tot een succes hebben gemaakt nog eens hartelijk bedanken en kijkt uit naar een mooie verdere mooie samenwerking in de toekomst.  

* Blanche Dael / Bombay Sapphire / Brand Bier / Bulldog London Dry Gin,  / BBB Mstricht / Château St. Gerlach / Daily Fresh Food / Demo Productions / Fish XL / Folie Culinaire / Foodlab Limburg / Jameson Irish Whiskey / Krisztián en Judit Egyed / Martini / Mise en Place / Oostwegel Collection / Otto Gourmet / Schweppes / Shake and Serve / Slagerij Kusters  / Tito’s Handmade Vodka

________________________

show auteur

Auteur: Jo Cortenraedt

Hoofdredacteur, uitgever en allround journalist

Jo Cortenraedt

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.