Home > Culinair > Rodny’s NOVO: dezelfde gedachte maar verder alles nieuw

Rodny’s NOVO: dezelfde gedachte maar verder alles nieuw

‘Ik vernieuw’. Iedereen die al eens bij NOVO new dining is geweest, weet dat dat de gedachte is achter de naam van het met een Bib Gourmand bekroonde restaurant. Vernieuwen in de vorm van smaken en beleving. Tot 2021. Want toen ging niet slechts een menuutje, maar de complete restaurantervaring op de schop.

De aanleiding daarvoor is het gegeven dat Jareau van den Heuvel eind vorig jaar besloot om na vier jaar te stoppen met NOVO new dining. Daarmee werd chef-kok Rodny Welters de enige kapitein op het schip. In die rol greep hij de eerste helft van 2021 aan om NOVO volledig te finetunen en ‘100% Rodny’s NOVO’ te maken.

In dat ‘nieuwe NOVO’ blijft vernieuwen belangrijk. ,,Maar service en kwaliteit zijn belangrijker dan het eeuwige wisselen van het menu.’’ Het NOVO new dining menu – dat tot voor de tweede lockdown vaker van inhoud wisselde dan je met je ogen kon knipperen – kiest Rodny dan ook voor meer handelingen en minder wisselingen: het menu wordt nu nog maar twaalf keer per jaar vernieuwd. ,,Op die manier heeft mijn team, dat vrijwel volledig nieuw is, de tijd om zich goed in te werken en continu op topniveau te presteren’’, licht de chef toe. Voor de gasten verandert er niet per se heel veel en voor de gasten die wél vaker komen dineren, wordt a la minute een aangepast menu bereid.

De opbouw van het menu blijft hetzelfde, al gaat ook Rodny met iets meer groenten en granen, en minder vlees en vis werken. Het vlees en de vis dat wel geserveerd wordt, wordt in toenemende mate lokaal ingekocht en heeft daardoor meer smaak en minder impact op het milieu. ,,Dat neemt niet weg dat de wereldse invloeden van ongekende waarde zijn binnen NOVO en dat we zo nu en dan ook gewoon exotische ingrediënten blijven gebruiken.’’

Bij die meer verfijnde gerechten presenteert Rodny sinds de heropening begin deze zomer een nieuwe wijnkaart, met een selectie van ruim 120 wijnen uit diverse wijnlanden, ook van dichtbij huis. Wie nog moet rijden – of gewoon wat minder wil drinken – schenkt het team van NOVO met alle liefde een BOB-arrangement. Gasten kunnen er overigens ook voor kiezen hun gerechten te laten begeleiden door niet-alcoholische dranken, waaronder verse vruchtensappen en kombucha’s.

En dat is nog niet alles: nieuwe koffie, nieuwe servetten, een nieuwe kaaswagen, nieuwe champagneglazen, een nieuw interieur, nieuwe borden en niet te vergeten een nieuw logo en een nieuwe huisstijl. Ook de meeste medewerkers zijn nieuw: met uitzondering van drie vaste gezichten staat er sinds dit voorjaar een compleet nieuw team voor je klaar aan de Wilhelminasingel in Maastricht. ,,Samen gaan we de lat stapje voor stapje steeds hoger leggen. We trainen op perfectie, de jongens in de keuken doen dat naast mij, en de meiden in de bediening gaan zich grondig verdiepen in de wijn. Zodra het weer mag gaan we bovendien met z’n allen naar het buitenland, om nieuwe ervaring en inspiratie op te doen.’’

Het doel? Consistent en continu perfect presteren. ,,En het zou ook wel heel gaaf zijn als we straks een heel jaar op voorhand vol zitten.’’

show auteur

Auteur: Demy Janssen

Creatieveling en levensgenieter

Demy Janssen

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.