Home > Culinair > Ridderbrouwerij heet vanaf nu Maastrichter Maltezer

Ridderbrouwerij heet vanaf nu Maastrichter Maltezer

Vijftien jaar geleden sloot brouwerij de Ridder, de laatste brouwerij van Maastricht, de deuren. In hetzelfde pand in het stadsdeel Wyck wordt de Maastrichtse biercultuur nu nieuw leven in geblazen. Voor het einde van het jaar kan het eerste nieuwe gerstenat geproefd worden.

Vanmiddag werd de nieuwe naam en het nieuwe logo bekendgemaakt van de oud Ridder Brouwerij aan de Oeverwal in Maastricht. De brouwerij maakt een nieuwe frisse start onder de naam ‘Stadsbrouwerij de Maastrichter Maltezer’.

Initiatiefnemers zijn Charles van Goch van horeca-opleider en uitzender Mise en Place en Tom de Lepper, officieel internationaal biersommelier, waarvan er slechts honderd in Nederland erkend zijn.

Deze naam verwijst naar de rol van de Maltezer Ridders in de Maastrichtse geschiedenis. De Maltezers boden in hun tijd stad en stedelingen vaak de helpende hand. Dit gedachtegoed wordt door de stadsbrouwerij van harte onderstreept.

De komende maanden gaan de verschillende takken van de brouwerij open. In samenwerking met de ‘Hoppy Brothers’ opent er binnenkort als eerste een bierwinkel, met uiteraard een groot aanbod aan bieren. Voor het einde van het jaar kunnen de eerste voortbrengselen uit de eigen brouwerij geproefd worden. Daarna staat de opening van het proeflokaal met een prachtig terras, met uitzicht over de Maas, op de planning.

Het gebouw zal in de toekomst ook een topopleiding voor jonge horeca-ondernemers herbergen. Van Goch en de Lepper willen hiermee jonge mensen helpen succesvol te ondernemen.

show auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.