Home > Culinair > Restaurant Slagmolen opent een tweede restaurant

Restaurant Slagmolen opent een tweede restaurant

Het was de laatste maanden de talk of town: wie, o wie zouden de nieuwe uitbaters worden van Kasteel Edelhof in Munsterbilzen? In hun zoektocht naar een privé-investeerder die in het historische pareltje een horecazaak wilde starten, ontving de Stad Bilzen afgelopen zomer tal van aanmeldingen. Op maandag 8 november 2021 werd bekend gemaakt dat Bert Meewis en zijn zonen Giel en Klaas van Slagmolen (**) daarbij als winnaars uit de bus kwamen.

,,We droomden al lang van een tweede zaak waar we ons eigen dingen konden doen’’ vertelt Klaas Meeuwis. ,,Toen de oproep tot inschrijving voor uitbating van Kasteel Edelhof kwam, hoefden we daar niet lang over na te denken. De historische grandeur van het kasteel, de groene omgeving, het toeristische karakter, de beleving en de buurt en de gezellige eenheid van Bilzen zijn precies wat we zochten.’’

Op deze plek brengen de broers samen met hun vader, die samen met zijn vrouw in 1994 Slagmolen opende, vanaf 2023 ‘Slagmolen in een nieuw jasje’. Dat doen ze in de vorm van een bistronomie: een bistro op gastronomische wijze. ,,Hier kun je zowel terecht voor een betere (zaken)lunch als een heerlijke avond uit of ter ere van een speciale gelegenheid. Kwaliteit en streekproducten staan daarbij centraal.’’ In de gewelvenkelder onder in het kasteel zal het drietal uiteindelijk een unieke wijnbeleving brengen.

Schepen van toerisme en lokale economie Bruno Stegen is meer dan verheugd dat de prestigieuze horecazaak, bekroond met twee Michelinsterren en 18/20 punten in Gault Millau, zijn intrede zal doen in het majestueuze kasteel Edelhof. ,, kiest voor een uitbater op niveau, die op zijn beurt bewust kiest voor een rasechte horecastad.’’

hide auteur

Auteur: Demy Janssen

Creatieveling en levensgenieter

Demy Janssen

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.