Home > Culinair > Restaurant Sabero krijgt 2 Michelin sterren

Restaurant Sabero krijgt 2 Michelin sterren

Deze voormiddag vond de uitreiking van de nieuwe Michelinsterren plaats in het De La Mar Theater in Amsterdam. Goed nieuws was er voor Restaurant Sabero, van Nico Boreas die van Michelin twee Michelinsterren mocht ontvangen. Geen goed nieuws was er voor vier Limburgse restaurants die hun ster verloren: Cucina del Mondo uit Heerlen, Château Neercanne uit Maastricht, Restaurant Aubergine bij Steyl en Restaurant Bretelli in Weert. Er zijn in Limburg geen nieuwkomers met 1 Michelinster.

In een interview met Chapeau Magazine licht, hoofdinspecteur Michelin Benelux Werner Loens de keuzes van Michelin toe: 

‘Bij Restaurant Sabero in Roermond, zijn ook Engelse en Duitse inspecteur gaan eten en iedereen was het unaniem eens over de topkwaliteit en ambiance die gewoon 2 sterren waardig is’, aldus hoofdinspecteur Werner Loens.

‘Het wegvallen van de ster van Château Neercanne, vinden wij uiteraard ook een zeer spijtige zaak, en dat na al die jaren. Echter was de kwaliteit het laatste jaar helaas niet constant genoeg. We hebben er veel controles gehouden, om Château Neercanne de nodige beoordelingsmomenten te gunnen, maar dat mocht niet baten. We zijn er in de eerste plaats voor de consument, en helaas niet om grote namen in de lucht te houden’, aldus Werner Loens.

Velen hadden vooraf een ander huis van de Oostwegel Collection, namelijk Château Sint Gerlach in Valkenburg, ook als kanshebber getipt. Helaas was ook hier de kwaliteit niet stabiel genoeg om een ster toe te kenen, al dus de hoofdinspecteur.

Restaurant Aubergine vinden de inspecteurs van Michelin om dit moment niet meer op sterrenniveau.

Bij Cucina Del Monde in Heerlen, spelen ook de verhuisplannen een rol. ‘We hebben besloten hem in alle rust aan zijn nieuwe concept bij Beluga te laten werken. Hoe zich dat gaat ontwikkelen, hebben we op dit moment nog geen duidelijk beeld van. Als hij in Maastricht eenmaal is opgestart, zullen we objectief alles weer gaan beoordelen’, aldus Werner Loens.

Jan Marrees van Restaurant Bretelli heeft zelf verzocht aan Michelin om dit jaar NIET in de gids te staan. Dit heeft te maken met de verhuizing naar de nieuwe locatie, met Restaurant Marrees. Waar hij zijn concept weer vanaf de grond wil opbouwen. Komend jaar zijn de inspecteurs van Michelin dan weer welkom om het nieuwe restaurant te komen beoordelen.

Eerste reactie van Nico Boreas, op het podium in Amsterdam:

Om deze video te kunnen bekijken moet je de statistics, marketing cookies accepteren.

Dit bericht wordt aangevuld. Volg ook onze social media kanalen voor de eerste reacties uit Amsterdam.

show auteur

CHAPEAU TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu