Home > Culinair > Restaurant Rantree gaat ’s nachts open

Restaurant Rantree gaat ’s nachts open

De horeca-ondernemers staan te popelen om aan de slag te kunnen, zeker nu onder voorbehoud in Nederland vanaf 1 juni begonnen mag worden, met inachtneming van een aantal veiligheidsmaatregelen. Het Maastrichtse sterrenrestaurant Rantree neemt die 1e juni heel letterlijk, want klokslag 12 uur ’s nachts opent deze zaak de deuren om de eerste 24 gasten te verwelkomen. Die beleven dan een hele culinaire tour tot diep in de nacht.

„Wij vonden dat een leuke gedachte”, vertelt patron Ralph Hermans. „Een dag nadat we het op Facebook hadden gezet, waren we al volgeboekt. Misschien gaan we er wel een marathon van maken, 24 uur lang, met opeenvolgende ploegen, want we mogen toch niet allemaal tegelijk werken.”

Voor de verdere toekomst hoopt Hermans op duidelijkere richtlijnen van de overheid. „Bijvoorbeeld dat getal van 30 personen in de maand juni. Inclusief personeel, maar we hopen dan wel bedienend personeel. De keukenbrigade werkt afgescheiden. Als je die ook nog mee moet tellen, dan heeft het weinig zin om open te doen. In juli krijgen we meer mogelijkheden. We denken dan toch een vijftigtal gasten tegelijk te kunnen ontvangen.”

Rantree heeft de afgelopen weken geen bezorgservice gedaan, behalve op Moederdag, die meteen goed was voor bijna vijfhonderd bestellingen. „Maar het is niet echt ons ding. We hebben dat gedaan als gebaar naar onze vaste klanten. We gaan dat niet elke week doen. Liever bereiden we ons voor op de zomer. Dan hopen we nog iets van de geleden schade te kunnen goedmaken. In juli en augustus serveren we zeven dagen per week lunch en diner, om zoveel mogelijk gasten de kans te geven om te komen.”

 

Het Wilhelmus 30L, Maastricht (NL) – rantree.nl

hide auteur

Auteur: Jo Cortenraedt

Hoofdredacteur, uitgever en allround journalist

Jo Cortenraedt

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.