Home > Culinair > Restaurant ONE begint Bistro TWO in Roermond

Restaurant ONE begint Bistro TWO in Roermond

Het Roermondse sterrenrestaurant ONE opent begin september een tweede zaak, namelijk Bistro TWO, gelegen aan de Roerkade in de voormalige brasserie van Hotel Dux. Die is nu tijdelijk in gebruik door sterrenzaak Sabero die 1 september weer teruggaat naar de eigen locatie aan dezelfde Roerkade.

Eigenaar Edwin Soumang van ONE zegt dat de plannen al in november 2019 besproken zijn met Victor Adams, eigenaar van Hotel Dux en ook van het pand van Sabero. „We hadden eerst in mei van dit jaar willen opengaan, maar door corona is alles veranderd. Dat kwam goed uit, want daardoor hebben Nico en Sonja Boreas die ruimte zolang kunnen gebruiken als uitwijklocatie.”

Bistro TWO moet een informele zaak worden met klassiekers zoals oesters en steak tartaar.

De zaak zal tussen de 40 en 50 couverts tellen. De dagelijkse leiding van de zaak zal in handen zijn van restaurant manager Brandon Emmanuel en chef Lambert Walter, die reeds meerdere jaren actief zijn bij ONE.

Nico en Sonja Boreas gaan vanaf 1 september weer terug naar hun eigen zaak Sabero, honderd meter verderop. „Dat vinden we wel fijn, toch onze eigen plek. Om aan de coronaregels te kunnen voldoen, gaan we daar schermen tussen de tafels plaatsen. Dan kunnen we toch bijna als normaal draaien.”

hide auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.