Home > Culinair > Restaurant Moonstone houdt de drempel laag

Restaurant Moonstone houdt de drempel laag

Het inpandige restaurant in Hotel Stiemerheide in Genk heeft een make-over gekregen qua inrichting, plus een nieuwe naam: Moonstone. Anders dan de ernaast gelegen sterrenzaak De Kristalijn (ook nog tot het domein behorend), maar in ieder geval met een tamelijk moderne, strakke uitstraling. Aan de wanden enkele grote kunstwerk die de naam ‘Maansteen’ alle eer aandoen.

Het hotel en de bijbehorende grote golfbaan leveren zo te zien de nodige gasten hier aan tafel. Die zijn elke dag van de week geopend, dus is dit ‘huisrestaurant’ dat ook, voor zowel lunch als diner. Met de mousserende wijn van Aldeneyck beginnen we het diner, waarbij we vier gangen ingepland hebben. Te beginnen met goede zalm met kaviaar, asperge, beurre blanc en dille. Een verfrissende start die in de zomerse sferen zeer welkom is.

We volgen het advies van de maître om per gang de wijn te variëren, te beginnen met een Albarino Rias Baixas onder de naam Barbuntini. Een droge Spaanse wijn, licht genoeg om het voorgerecht niet te overrompelen. De nagé van zeebaars met kokkeltjes en noedels is al wat hartiger, de ruim aanwezige saus draagt dit gerecht. De Collecivetta Pecorino Pasetti uit Italië heeft voldoende zuren om het geheel in frisheid op te halen.

Goede gerechten voor een plezierige prijs

Naast het Aziatische tussengerechtje wordt ook een mooi stukje schelvis met fideau, tomaat, basilicum, een klein stukje pulpo en subtiele chorizosaus geserveerd. Warme smaken die in deze bereiding harmonieus met elkaar, en met het glas Roodekrantz 1983 Old Bush Vine Chenin Blanc, samengaan.

Een ruim stukje lamsvlees in eigen jus vormt het hoofdgerecht, met daarbij gepofte rijst en asperge met een licht Aziatisch parfum. De smaak is veelzijdig, alleen de structuur van het lamsvlees is niet optimaal. De rode Italiaanse Barbera d’Alba Ressia presteert naar verwachting en wordt keurig heel licht gekoeld geserveerd.

Aan de overkant van de tafel wordt een hoofdgerecht met chateaubriand, asperges, thousand layer potato, kalfsjus en shiitake geserveerd. Een ruime portie mals vlees, de jus is smaakvol en vakkundig bereid. In het glas de Asinara Herculis, een krachtige, kruidige Italiaanse rode wijn die de smaken op het bord mooi aanvult. Het dessert oogt passioneel vuurrood met smaakvolle aardbeien met boterkoek. In alle eenvoud wél lekker. De erbij geschonken Viognier Gourmand van Gassier is gelukkig nauwelijks zoet, zodat de aardbeien niet onder het suikergeweld bezwijken.

Moonstone is qua ambiance niet meteen een ‘aha-erlebnis’, maar de gerechten en wijnen zijn op niveau tegen een alleszins redelijk prijskaartje. Een formule die voor de ruime doelgroep wellicht heel gewenst is.

Menu en à la carte

De menukaart biedt zowel een ruime keuze à la carte, alsook wat betreft menu’s. Bij die laatste natuurlijk het Bib Gourmand-menu, gezien deze toekenning door Michelin. Drie gangen voor 48 euro, met telkens een keuze uit twee opties. Ook is er een viergangenmenu voor 65 euro en vijfgangenmenu voor 80 euro. De keuze à la carte is aanzienlijk, met bij de voorgerechten een gemiddelde prijs van ruim 20 euro en bij de hoofdgerechten rond de 35 euro.

De wijnkaart is tamelijk gevarieerd en aangepast aan de prijsstelling van de menukaart. Dat wil zeggen gematigde prijzen voor wijnen uit vooral Frankrijk, maar ook uit landen als Italië, Spanje, Portugal en verder weg de Verenigde Staten en Australië. Uit Limburg ontdekken we alleen de wijnen van Aldeneyck op de kaart. Onder de vijftig euro is er ook nog een redelijke keuze.

Wiemesmeerstraat 105, Genk (BE) – stiemerheide.be

hide auteur

Auteur: Demy Janssen

Creatieveling en levensgenieter

Demy Janssen

Auteur: Jo Cortenraedt

Hoofdredacteur, uitgever en allround journalist

Jo Cortenraedt

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.