Home > Culinair > Restaurant in hotel Derlon zet een culinair tandje bij

Restaurant in hotel Derlon zet een culinair tandje bij

In de voorbereiding op het 150-jarig bestaan van hotel Derlon heeft hotelier Benoit Wesly samen met general manager Sebas ten Tije besloten om het traditionele restaurant, zoals dat bij de opening destijds al ging draaien, te laten terugkeren.

  

Eten kun je al vele jaren in het restaurantgedeelte van hotel Derlon aan het Onze Lieve Vrouweplein in Maastricht. Toch was het concept voor menige gast niet helemaal duidelijk, want waar begon eigenlijk het restaurant en hield de lounge op, of andersom. Vanaf nu is het voor elke bezoeker meteen duidelijk. Als je de transparante ruimte binnenkomt, zie je meteen dat links de loungeruimte is, terwijl rechts de tafels met smetteloos witte tafellakens gedekt zijn. Sierlijke wijnglazen en uitgebreid bestek nemen elke twijfel weg. „Het gaat om de ervaring, de beleving. Wij hebben een multifunctionele ruimte, maar die kun je door dit soort ingrepen wel duidelijk scheiden,” vertelt general manager Sebas ten Tije. „We serveren hier dagelijks lunch en diner, want we kennen als hotel geen sluitingsdagen, dus we leveren full service. Je mag hier na de lunch aan deze tafels heus wel een stukje vlaai eten. Maar het borrelen is in principe aan de andere kant, waar je in lekker comfortabele stoelen kunt relaxen.”

Kaart
De nieuwe chef Roger Mertz heeft de opdracht ‘culinaire stappen’ te zetten. Dat uit zich in een ruimere kaart. Met een aantal voor- en hoofdgerechten die ambitie tonen. Zoals de tonijnfilet met gerookte komkommer, wasabi creme en mosterdzaad, of de kalfszwezerik little gem, paarse wortel, zwarte knoflookcrème en pastinaak, of de op hooi gerookte kwartel met bulgur salade, macadamia en kruidencrème. Dat als voorgerechten. Bij de hoofdgerechten ook een aantal creatieve keuzes, zoals de gelakte eendenborstfilet met wortelstructuren, bulgur met raz el hanout en steranijsjus, of de op de huid gebakken Corvina tijgerbaarsfilet met artisjok, truffes de chine-aardappel en daslooksaus, of de verse truffelrisotto met een gepocheerd hoeve-eitje en Parmezaan. Wie ondanks dat alles toch liever voor een salade gaat met bijvoorbeeld forel, die kan ook nog altijd bij Derlon terecht.

Frans
De Franse keuken, maar dan wel anders dan in de tijd dat Louis Désiré Derlon in 1870 kookte bij de opening van de zaak. Een eigen ‘twist’ wordt dat tegenwoordig genoemd. „Nee, het is niet meer de tournedos rossini, om maar eens een klassieker te noemen,” zo merkt hotelier Benoit Wesly op. „Dat soort gerechten zou voor mij overigens nog altijd prima zijn, maar ik snap ook wel dat je met je tijd meegaat. Máár, wat we ook brengen, al is het een garnalenkroket, dan moet het wel de beste garnalenkroket van de stad zijn.” Wijn en spijs is een belangrijke combinatie en daarom heeft Derlon de wijnkeuze uitgebreid. Vooral de ruime selectie wijnen die per glas verkrijgbaar zijn, zorgen voor veel plezier, want hierdoor kun je een mooie smaakcombinatie maken. Wil je een Sauvignon, een Chardonnay of toch liever een Grüner Veltliner, ze zijn per glas en in een prima kwaliteit verkrijgbaar. Dat maakt het dineren een stuk aangenamer. De culinaire gerechten zijn niet alleen in het restaurant verkrijgbaar, maar ook op het terras, zo verzekert Ten Tije. „En met Magisch Maastricht in het vooruitzicht gaat dat seizoen nog lang door.” Ook in de opgefriste museumkelder, waar evenementen en ontvangsten worden gehouden, kunnen de restaurantgerechten geserveerd worden. Een blijvertje is overigens de speciale formule ‘Champagne Sundays @Derlon’. Een glas heuse Bollinger Champagne voor € 9.00 met een amuse van de chef. Een alleszins aantrekkelijke prijs.

Voorbereiding
Derlon investeert extra in personeel om het serviceniveau mee te laten groeien met de gastronomische ambities. Maar het heeft ook nog een bijkomende reden. Benoit Wesly is al enige jaren bezig met de voorbereidingen van een vijfsterrenhotel in het voormalige LIOF-gebouw in de Boschstraat. Hij hoopt dat op korte termijn de uitgebreide bouwwerkzaamheden kunnen beginnen. „We willen daar iets heel moois gaan neerzetten op het allerhoogste niveau. Dan is het niet verkeerd om ons personeel daar al op voor te bereiden. Het verschil in kwaliteit mag straks ook niet te groot zijn tussen het nieuwe hotel, dat ook een restaurant krijgt, en Derlon.”Sebas ten Tije bereidt een heel programma voor ter viering van het 150-jarig bestaan van Derlon in 2020. „Wij gaan het op allerlei manieren uitgebreid vieren met al onze gasten die hier zo graag komen. En voor nieuwe gasten staan onze deuren wijd open.”

www.derlon.com

___________________________________
Abonneer je op Chapeau Magazine
Sluit nu een jaarabonnement af voor slechts €29,50 en ontvang vele extra’s -> meer info <

 

show auteur

Auteur: Jo Cortenraedt

Hoofdredacteur, uitgever en allround journalist

Jo Cortenraedt

CHAPEAU TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu