Home > Culinair > Restaurant Diverso scoort met lage drempel

Restaurant Diverso scoort met lage drempel

Het terras aan de achterkant is berekend op veel gasten en dat is nodig want de tafels worden allemaal gevuld deze doordeweekse avond. De mega-overkapping, met lampjes en kacheltjes, brengt het geld wel op zo te zien.

Het publiek is heel gevarieerd met veel families en vrienden. Een enthousiast jong team zorgt voor de bediening, aangevoerd door de eigenaren Caspar en Kitty. In de keuken wordt de ploeg geleid door compagnon John. De gasten blijken uit de hele regio te komen, van Roermond tot aan Brabant. Eerst werd onder de naam Kesselshof een andere, meer Franse formule gehanteerd, maar met Diverso is gekozen voor puur en simpel, zo krijgen we mee.

De vijf gerechten volgen elkaar vlot op. Dat zijn aan de ene kant van de tafel achtereenvolgens Carpaccio di manzo met rucula (simpel en goed), schaaldierensoep (goed van smaak, iets te veel gebonden), zeebaars (mooi vers, met olijven), een stoofpotje met champignons, spek en mozzarella (met een beetgare pasta) en tenslotte een vrij eenvoudige chocolademousse.

Aan de andere kant verschijnen achtereenvolgens een eenvoudige maar zeer smakelijke bruschetta dankzij de kwaliteit van de tomaat, de olijfolie, de zeldzaam goede knoflook en het onderliggende brood. De zuppa di funghi is een smeuïg romige paddenstoelensoep met een iets fors accent van truffelolie. De wat droge ravioli gevuld met zacht gegaarde spinazie en ricottakaas baadt in een erg lekkere pestosaus. Als hoofdgerecht de bistecca di manzo: superieur en supermals Black Angus rundvlees met een goed smakende pepersaus en een royale portie groene salade. Tenslotte als dessert a la fragola een compositie van aardbei, verse vruchten en ijs met wat basilicumsiroop en een luchtige crème. We kiezen dit keer voor een rode wijn maar eerst toch een glas wit in de vorm van de Spaanse Verdejo van het Rioja-huis Beronia die zijn geld (€ 6) dik waard blijkt en een glas Suave DOC van Sorelle Zuliani – Italiaanse lichtvoetigheid gemaakt van de Garganega-druif (€ 5).

Met rood schieten we volop in de roos en genieten we een avond lang van de Barbera d’Alba DOC 2018 van het huis Pru-notto. De wijn blijkt de ultieme uitdrukking van de puurste druivenexpressie en krokante vruchtvlezigheid en dat voor een echte vriendenprijs (€ 38).We werpen nog een blik binnen waar met name op de tweede etage heel wat ruimte is voor bij minder goed weer. Elke vierkante meter wordt slim gebruikt. De inrichting is relatief eenvoudig maar sfeervol. En je merkt dat het personeel goed getraind is. De eigenaren zijn goede ondernemers die de wensen van een breed publiek uitstekend weten te vervullen, vooral wat betreft prijs-kwaliteit. Het is niet in de eerste plaats een adres voor een intiem romantisch diner maar het eten is in orde met verse producten. De Italiaanse keuken dankt haar succes aan de (hoge) kwaliteit van de producten en de eenvoud van de bereiding. Die filosofie wordt hier goed in de praktijk gebracht voor een uiterst schappelijke prijs. Niet zo gek dat deze zaak op een donderdagavond afgeladen vol zit.

De keuken is elke dag geopend vanaf 12 uur ’s middags en de toeloop is kennelijk groot. Zo’n 150 gasten verdeeld over een hele dag is geen uitzondering. In coronatijd is er plaats voor maximaal tachtig gasten, in normale tijden kan dat zelfs tot honderd gaan.

De menukaart, die het hele jaar door hetzelfde blijft, is louter Italiaans en uitgebreid, met zowat alle klassiekers uit ‘de laars’, van de antipasto tot de tiramisù. À la carte doet een voorgerecht gemiddeld € 15, de hoofdgerechten variëren in prijs van € 18 tot € 35.

Een succesvolle formule is ‘Diverso all Italiana’, bestaande uit vijf gangen voor € 37,50. Dat is ook meteen de prijs die valt binnen de behaalde Bib Gourmand. Normaal vindt Michelin drie gangen al netjes voor die prijs, bij Diverso krijg je er nog twee bij. Bij elke gang heb je ook nog vijf keuzemogelijkheden. ‘Kleine’ gerechtjes die in de praktijk niet zo klein blijken te zijn. Dus in die zin krijg je hier waar voor je geld, en dat zal zeker een reden zijn voor de grote toeloop.

De tamelijk uitgebreide wijnkaart is voornamelijk Italiaans met geslaagde uitstapjes naar Spanje, Zuid-Afrika, Argentinië en Frankrijk. Goede keuze voor de wijnen per glas en de prijzen zijn on-Hollands zacht.

Brugstraat 44, Nederweert (NL) – restaurantdiverso.nl

show auteur

Auteur: Jo Cortenraedt

Hoofdredacteur, uitgever en allround journalist

Jo Cortenraedt

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu