Home > Culinair > Restaurant Damianz Roermond stijgt snel in Gault Millau

Restaurant Damianz Roermond stijgt snel in Gault Millau

Een van de snelste stijgers in de nieuwe Gault Millau-gids in Nederland, die komende maandag wordt gepresenteerd, is restaurant Damianz in Roermond. Dat heeft hoofdredacteur Jan van Lissum laten weten. Het restaurant in Hotel Het Arresthuis gaat in één klap van 12 naar 15 punten. Dat is een knappe prestatie van chef-kok Jeroen van Gansewinkel en zijn team. Gault Millau is – na Michelin- de tweede belangrijkste culinaire gids van het land.

Een score van 15 punten bij Gault Millau is te vergelijken met 1 Michelin-ster, maar de inspecteurs van ‘de rode bijbel’ in Brussel bepalen zelf of ze die sterke verbetering ook constateren. De Michelin-gids wordt pas in december gepresenteerd.

Opvallend is dat een restaurant in een Van der Valk-hotel zulke hoge ambities heeft, ook al heeft het concern de periode van de appelmoes en de schnitzel al lang achter zich gelaten.

In het zomernummer van Chapeau Magazine verscheen er al een lovende recensie over restaurant Damianz. Onder de kop ‘Damianz lonkt naar de top’ schreef de redactie van Chapeau: ‘Damianz lijkt serieus te lonken naar een Michelin-ster, een andere conclusie kunnen we niet trekken.’

show auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu