Home > Culinair > Restaurant Da Vinci koploper in Limburg bij Lekker 

Restaurant Da Vinci koploper in Limburg bij Lekker 

In de restaurantgids Lekker 2020 behaalt Da Vinci in Maasbracht de hoogste klassering van de Limburgse restaurants en wel met en 10e plaats. Op nummer 1 staat restaurant Inter Scaldes in Zeeland.

De landelijk hoogste stijger is restaurant Beluga Loves You in Maastricht die op plek 36 binnenkomt. Dat heeft ermee te maken dat de nieuwe eigenaar Servais Tielman bij de culinaire gidsen op z’n nieuwe adres weer van onderaan moet beginnen. In het verleden stond Beluga vaker in de top-10, toen nog onder de hoede van Hans van Wolde.

Servais Tielman ging zelf de Lekker in ontvangst nemen. „Voor ons is dat een mooie opsteker. We zijn pas een paar maanden bezig en zien dit als een mooie stimulans voor het hele team.”

In totaal staan er tien Limburgse restaurants in de top-100:  De Leuf op 16, Atelier op 23, Sabero op 38, St. Gerlach op 44, Valuas op 49, Aubergine op 62, Brienen aan de Maas op 75 en Château Neercanne op 81.

Kennelijk hebben de proevers van Lekker de sterrenzaken Tout à Fait en One overgeslagen en zijn ook gerenommeerde zaken zoals Marrees, Rantree en Damianz niet opgenomen.

Volgende maand verschijnt de gids Gault & Millau en dan is het wachten tot half januari, alvorens de belangrijkste culinaire gids verschijnt, namelijk de rode Michelin. Deze geldt in de tophoreca als de meest gezaghebbende. Michelin-sterren worden ook wel als de oscars van de gastronomie beschouwd, en dat wereldwijd.

hide auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.