Home > Culinair > Restaurant Beluga Loves You ontsnapt aan faillissement

Restaurant Beluga Loves You ontsnapt aan faillissement

Het Maastrichtse restaurant Beluga Loves You, bekroond met 1 Michelinster, hoeft de deuren niet te sluiten. De schuldeisers zoals leveranciers en de bank zijn akkoord gegaan met een voorstel van eigenaar/chefkok Servais Tielman, om een fors deel van de openstaande rekeningen kwijt te schelden. Bovendien is er een mede-eigenaar aan boord gekomen in de persoon van de Maastrichtse ondernemer Danny Deng, uitbater van een aantal Aziatische horecazaken in Limburg en daarbuiten.

Servais Tielman reageert erg opgelucht. „Uitgerekend vandaag vieren we dat we vijf jaar bestaan sinds we de zaak in 2019 overnamen. We hebben de afgelopen maanden heel hard eraan moeten trekken om alle schuldeisers te kunnen overtuigen en daarvoor vele gesprekken gevoerd. Het is geen fijne boodschap als je samenwerkende partijen moet gaan vertellen dat je niet aan je verplichtingen kunt voldoen en je moet vragen of ze met slechts een gedeeltelijke betaling genoegen willen nemen. Maar we hebben ze gelukkig ervan kunnen overtuigen dat het in ieders belang is dat we vanaf nu op een gezonde manier verder kunnen met elkaar.”

De financiële problemen bij Beluga Loves You kwamen na corona en eenaantal opeenvolgende gevallen van waterschade. „Die zagen we natuurlijk niet aankomen en als gevolg ervan moesten we geruime tijd de zaak sluiten om alles weer te herstellen. Dat betekent extra kosten tegenover geen inkomsten. Dat hou je niet lang vol. Maar gelukkig hebben we een aantal technische maatregelen kunnen nemen om herhaling te voorkomen. Nu kan ik me met mijn team weer volledig toeleggen op mijn vak, namelijk koken en gasten ontvangen.”

Tielman is blij dat hij in die periode zijn ster heeft kunnen behouden. „We gaan er nu extra hard tegenaan en als chef wil je natuurlijk altijd meer, dus wie weet wat de toekomst nog brengt. We zitten in ieder geval qua ligging op een fantastische locatie, dus we hebben er alle vertrouwen in dat we het bedrijf gezond kunnen houden de komende jaren.”

Compagnon Danny Deng gelooft eveneens in een mooie toekomst. „Ik was hier al klant en ik zou het zonde hebben gevonden als ze de deuren hadden moeten sluiten. Wij hebben een financiële injectie gedaan zodat we gezond kunnen gaan werken aan Beluga 2.0.  Servais gaat zich puur concentreren op zijn vak als chef-kok en ik ga aan de achterkant de bedrijfsvoering bewaken. We zijn gelijkwaardige partners en zullen alles in goed overleg gaan doen. Het gaat niet alleen om geld, maar ook om het geloof in elkaar.”

hide auteur

Auteur: Jo Cortenraedt

Hoofdredacteur, uitgever en allround journalist

Jo Cortenraedt

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.