Home > Culinair > Restaurant Alter: gelukkig niet te veel veranderd

Restaurant Alter: gelukkig niet te veel veranderd

Van Altermezzo naar Alter, qua naam scheelt het niet zo veel. En de nog jonge chef Jo Grootaers voert nog altijd de keuken. Maar wel is hij sinds dit jaar, samen met zijn (gast)vrouw Lana Kelchtermans, eigenaar. ‘Alter’ staat in het Latijn voor verandering. We gaan kijken, ruiken en proeven wat dat in de praktijk betekent.

Het zat eraan te komen, dat Jo Grootaers de zaak kon overnemen, daar waar hij in de keuken groeide naar een Michelin-ster. Aan het ruime en stijlvol hedendaagse interieur is dat nauwelijks te zien, wat ook niet nodig is. Wat goed is, moet je laten.

Ook het formidabele en comfortabele terras is in de volle glorie behouden. Hier kun je onder de mega-luifel volop genieten van het mooie weer, als dat zich tenminste aandient, zoals op de middag van ons bezoek.

Na enkele subtiele amuses begeven we ons aan het menu dat begint met wilde zeebaars, gerookte paling uit de Oosterschelde en tuinkruiden. Met ijsparels op de gerookte paling en de olie van groene kruiden is de spartelverse vis heel verfijnd. Een subliem samenspel van zuren. In het glas meteen een verrassing, de ‘vergeten’ Muscadet Sèvre et Maine, in dit geval van Julien Braud. Deze streek bij de Bordeaux kom je bij ons nog zelden tegen. Maar de keuze is goed: een mooi geparfumeerde, ietwat ziltige wijn.

Prachtige wijn-spijscombinaties

Chapeau los exemplaar

VERDER LEZEN?

Je leest de volledige reportage nu in de nieuwste editie van CHAPEAU magazine. Bemachtig jouw exemplaar bij een van de verkooppunten of word abonnee en ontvang CHAPEAU magazine zes keer per jaar thuis!

hide auteur

Auteur: Demy Janssen

Creatieveling en levensgenieter

Demy Janssen

Auteur: Jo Cortenraedt

Hoofdredacteur, uitgever en allround journalist

Jo Cortenraedt

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.