Home > Culinair > René Brienen overhandigt ‘eerste asperges van het jaar’ aan Huub Stapel

René Brienen overhandigt ‘eerste asperges van het jaar’ aan Huub Stapel

Elk jaar gaat de Limburgse sterrenchef René Brienen van restaurant Brienen aan de Maas in Well, op ‘aspergebedevaart’. De afgelopen zeven jaar was de eindbestemming Zwitserland, maar nu zo’n bestemming dit jaar als gevolg van corona min of meer is uitgesloten, besloot de ‘asperge gekke’ chef het dichter bij huis te zoeken. Zijn bedevaart – met de eerste verse witte asperges van de koude grond – eindigde gisteren voor het huis van de Amsterdams-Limburgse acteur Huub Stapel aan de Keizersgracht in de hoofdstad.  

Verbaasde passanten keken hun ogen uit, toen ze zagen hoe de Limburgse chef met veel kabaal in een vooroorlogse groene Russische zijspanmotor kwam aangetuft, met een grote kist Limburgse asperges op zijn schoot. ,,Net alsof ik op een rijdende Big Green Egg zit”, grapte hij bij het uitstappen uit het zijspan, om vervolgens de eerste asperges van het jaar te overhandigen aan acteur Huub Stapel en aan de eveneens aanwezige Luc Kusters, Limburger en chef van restaurant Bolenius in Amsterdam. Ook voormalige asperge-ambassadeur Sandra Ysbrandy was van de partij op dit niet alledaagse afleveradres.

Het bleef niet bij rauwe asperges, want René Brienen had samen met collega Luc Kusters een bij corona passende ‘take away’ aspergelekkernij bedacht: asperges in de vorm van frietjes, luisterend naar de naam ‘Frietje Asperges-ham 2.0’. Begeleid door een glas witte wijn van het bekende huis Spiess uit Rheinhessen, dit jaar door Brienen gekozen als dé aspergewijn.

hide auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

pre order: Mister Michelin WERNER LOENS legt het masker af

Dé man achter de Michelinsterren in België, Nederland en Luxemburg, voor het allereerst voor de camera. Dit voorjaar exclusief in Chapeau!

pre order hier!