Home > Culinair > René Brienen gaat aspergepakketten bezorgen

René Brienen gaat aspergepakketten bezorgen

Het zou nu normaal het gouden, of liever gezegd het goudwitte seizoen moeten zijn voor restaurant Brienen aan de Maas. De periode van de asperges zorgt normaal voor heel wat extra klandizie en dus ook omzet. Maar niks van dat alles, het corona-beestje houdt blijkbaar niet van asperges.

Om nou ook te gaan bezorgen zoals al een aantal collega’s doen, dat zag patron René Brienen in eerste instantie niet zitten. Maar de kogel is nu toch door de kerk, met behulp van partijen zoals Livar, Hanos Venlo, Martens Asperges en Otto uitzendorganisatie. „Deze geweldige Noord-Limburgse bedrijven hebben mij aangemoedigd om niet bij de pakken neer te gaan zitten en de uitdaging aan te gaan”, vertelt de sterrenchef uit Well.

En dus heeft Brienen met z’n team een speciale aspergebox ontwikkeld. Daarin louter aspergegerechten naar keuze zoals een aspergesoep, asperges op klassieke wijze en natuurlijk ook de fameuze hooiham van het Livar-varken. Desgewenst wordt er ook nog een flesje wijn naar keuze bij gedaan. De bestellingen kunnen reeds geplaatst worden via de website van restaurant Brienen aan de Maas. Vanaf woensdag 8 april, dus nog ruim voor Pasen, worden de bestellingen aan huis geleverd. In eerste instantie in Noord-Limburg, maar het logistieke systeem is dermate opgetuigd, dan heel Nederland beleverd kan worden.

„Of ik er boekhoudkundig iets aan over houd, weet ik niet”, vertelt de altijd optimistische meesterkok. „Maar mijn hart bloedt als we in deze periode onze asperge-gerechten niet aan de man kunnen brengen. En zo kan ik voorlopig werk verschaffen aan mijn keukenteam. Hoe lang we het gaan volhouden, weet ik niet, dat hangt van de belangstelling af. Als het moet, gaan we door tot het einde van het aspergeseizoen eind juni, al hoop ik natuurlijk van harte dat we ruim voor die tijd met het restaurant weer open kunnen gaan. We doen niets liever dan onze klanten in onze eigen zaak te verwennen, maar op deze manier laten we ze tenminste niet in de kou staan.”

Of het nog moeilijk is om de geleverde gerechten af te maken? „Helemaal niet. Wie een keteltje water aan de kook kan brengen, die kan dit ook.”

Grotestraat 11, Well (NL) – restaurantbrienenaandemaas.nl

hide auteur

Auteur: Jo Cortenraedt

Hoofdredacteur, uitgever en allround journalist

Jo Cortenraedt

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.