Home > Culinair > Reis & Spijs en Chapeau organiseren culinaire Kastelenroute

Reis & Spijs en Chapeau organiseren culinaire Kastelenroute

De coronacrisis en de nasleep daarvan noopt ondernemers tot creativiteit en nodigt toeristen en dagjesmensen uit tot het ontdekken van de eigen regio. Vakantie in het buitenland wordt immers afgeraden en de locals hebben het net zo hard nodig.

Daarom riep Boy Haenen in mei dit jaar het evenement Reis & Spijs in het leven: een smakelijke ontdekkingstocht in de eigen regio. Deelnemers van de Reis & Spijs-edities in Midden- en Noord Limburg gingen te voet, per fiets of met de auto op pad land een vijftal horecalocaties in de regio. Op elke locatie ontvingen zij een hapje.

https://youtu.be/W65K7ERsLqk

Op die manier stimuleerde Boy Haenen niet alleen de deelnemers om hun eigen streek te (her-)ontdekken, maar kregen ook de horecalocaties de kans om in deze moeilijke tijd toch omzet te draaien.

Na het succes van Midden- en Noord-Limburg komt Reis & Spijs in het weekend van 4 en 5 juli naar Zuid-Limburg. Daarvoor heeft Reis & Spijs de handen ineengeslagen met Chapeau Magazine. ,,Als er één organisatie is die net zo veel van het goede leven in Limburg houdt als wij, dan is het wel Chapeau Magazine’’, licht initiatiefnemer Boy Haenen zijn keuze voor Chapeau toe.

Voor de Zuid-Limburgse editie van Reis & Spijs zijn vijf bijzondere, en ook wel typisch Limburgse, locaties uitgezocht: kastelen. De in totaal 125 kilometer lange route leidt deelnemers door een sfeervol en heuvelachtig landschap langs Buitenplaats Vaeshartelt, Château St. Gerlach, de Schinvelderhoeve, Kasteel Eyckholt en Landgoed Kasteel Limbricht. Op alle vijf de locaties staat een hapje op het menu. Deze kunnen genuttigd worden op het terras, op een picknickplek of op rustplaats in de buurt.

Deelnemers bepalen zelf welke horecagelegenheid zij eerste aandoen: ze rijden de route op eigen houtje. Op die manier kan de organisatie waarborgen dat piekmomenten op de locaties zo veel mogelijk vermeden worden.

Deelname aan de Reis & Spijs-route bedraagt 34,95 euro per persoon. Kijk voor alle informatie op www.reisspijs.nl

show auteur

Auteur: Demy Janssen

Levensgenieter met een vlotte pen

Demy Janssen

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu