Home > Culinair > Reis & Spijs, de Kasteleneditie: Kasteel Limbricht

Reis & Spijs, de Kasteleneditie: Kasteel Limbricht

Komend weekend (4 en 5 juli) vindt de eerste Zuid-Limburgse editie van Reis & Spijs plaats. Reis & Spijs is een smakelijke ontdekkingstocht in de eigen regio en werd voor de eerste keer georganiseerd tijdens de intelligente lockdown. Met Reis & Spijs wilde organisator Boy Haenen deelnemers hun eigen regio laten (her)ontdekken en konden deelnemende horecapartijen toch nog wat omzet genereren.

Voor de Zuid-Limburgse editie van het evenement zocht Boy Haenen de samenwerking met Chapeau. In het weekend van 4 en 5 juli bezoeken alle deelnemers een vijftal kastelen tussen Limbricht en Valkenburg. Een van die kastelen is het eeuwenoude maar sfeervolle Kasteel Limbricht, een kasteelcomplex dat bestaat uit een burcht en kasteelboerderij en is omringd door een brede gracht.

Het trotse middelpunt van het landgoed is de eeuwenoude hoofdburcht. Die is omgetoverd tot trouw- en vergaderlocatie. In de voorburcht zijn meerdere sfeervolle zalen gerealiseerd die onder meer gebruikt worden voor feesten en partijen, zowel zakelijk als privé.

In het hart van de voorburcht ligt Brasserie Het Proeflokaal, een gezellig plekje waar je dagelijks terechtkunt voor een kop koffie of thee, al dan niet getrokken van vers geplukte kruiden, een bourgondische lunch, verse vlaaien, een goed glas wijn of het eigen ‘Salvius bier’. Dit bier is vernoemd naar het naastgelegen Salvius-kerkje. Bekend uit de top-1oo van Nederlandse monumenten.

Tot slot geniet je vanaf de sfeervolle binnenplaats van Kasteel Limbricht van een prachtig uitzicht over het landgoed. Tijdens de intelligente lockdown heeft het terras – dat dit jaar de publieksprijs won van de traditionele Chapeau Terras van het Jaar-verkiezing – een ware metamorfose ondergaan: er is een stadpaviljoen gerealiseerd en zijn vlonders aan het water gecreëerd. Echt heerlijk toeven!

Wil jij Zuid-Limburg (her)ontdekken en tussendoor genieten van verschillende hapjes? Kaartjes bedragen 34,95 per persoon en zijn te koop via www.reisspijs.nl.

hide auteur

Auteur: Demy Janssen

Levensgenieter met een vlotte pen

Demy Janssen

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu