Home > Culinair > Reis & Spijs, de Kasteleneditie: Château Neercanne

Reis & Spijs, de Kasteleneditie: Château Neercanne

Reis & Spijs komt terug naar Zuid-Limburg! Na een geslaagde eerste editie begin juli, vormen op 3 en 4 oktober vier nieuwe kastelen – plus een kasteel dat ook was opgenomen in de vorige route – het decor voor deze smakelijke ontdekkingstocht. Een van die kastelen is Château Neercanne in Maastricht.

In Maastricht, op de grens met België, ligt Château Neercanne. Dit enige terrassenkasteel van Nederland is gelegen in het schitterende Jekerdal met haar uitgestrekte wijngaarden. Behalve met de eeuwenlange geschiedenis staat Château Neercanne al meer dan zestig jaar bekend om zijn hoogwaardige gastronomie.

Het gerenommeerde restaurant Château Neercanne is gevestigd in het kasteel. Het keukenteam onder leiding van chef de cuisine Gilbert von Berg neemt voor zijn gerechten de Franse keuken als uitgangspunt en verrijkt die met verrassende bereidingstechnieken uit de gehele wereld. Als het weer het toelaat dan bestaat de mogelijkheid om op het terras te lunchen en dineren.

In de voormalige stallen bevindt zich het sfeervolle l’Auberge de Neercanne. Dit restaurant heeft een door Michelin toegekende Bib Gourmand.

De gerechten uit beide keukens worden zoveel mogelijk bereid met ingrediënten uit eigen tuin. Een team van vrijwilligers zorgt samen met chef de cuisine van l’Auberge Raymond Remmen ervoor dat er jaarlijks een mooie selectie aan groente, kruiden en fruit kan worden geoogst.

Achter het kasteel bevinden zich de mergelgrotten. De unieke ambiance van deze grotten nodigen uit tot een aperitief en vormen een buitengewoon decor voor vergaderingen, feesten en wijnproeverijen.

De omgeving van het château leent zich bij uitstek voor een ontdekkingstocht. De terrastuinen, groente- en kruidentuin zijn vrij toegankelijk om te bezoeken en te combineren met een wandeling door het Cannerbos en Jekerdal.

Wil jij Zuid-Limburg (her)ontdekken en tussendoor genieten van verschillende hapjes? Tickets kosten 34,95 per persoon en zijn te koop via www.reisspijs.nl.

 

show auteur

CHAPEAU TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu