Home > Culinair > Rechtstreeks naar je tafel fietsen bij Café Cartouche

Rechtstreeks naar je tafel fietsen bij Café Cartouche

Samen even weg in eigen streek? Door corona gaan we inzien dat we niet ver hoeven te reizen voor het juiste vakantiegevoel. Sterker nog: zo ontdekken we meer en meer de mooie plekjes in de beide Limburgen.

Eén van die onontdekte parels deze zomer is Café Cartouche in het gehucht Krijt in Diepenbeek.  Daar, op het knooppunt 126 van het fietsroutenetwerk, kun je met je rijwiel rechtstreeks naar je tafel fietsen. En dat tegen het decor van een prachtige oude eikendreef, die je zowel beschut voor lichte regen als tegen het felle zonlicht. Cartouche is wat je noemt een familievriendelijke zomerbar, met een picknickzone en een restaurant. Food en drinks haal je zelf op bij een centraal afhaalpunt, dat is opgetrokken uit meer dan 2000 houten pallets, waarna het informeel toeven is op een strobaal of een bierkrat.

Wie liever binnen zit voor een menuutje met Vlaamse gerechten is er het aanpalende buurthuis Terlogt. Daar hanteert chef Giel Creemers (De South St. Lambrechts-Herk) de pollepel. Dit nieuwe concept werd bedacht door de bekende cateraar Bart Claes, met dochter Tiene en de partners Jorg en Myriam.

Café Cartouche is,  naast back to basics, ook duurzaam. Denk aan elektrische oplaadpunten of de oude volksspelen. Je kan er ouderwets een balletje trappen en baasjes met honden kunnen terecht op de losloopweide. De zomerbar is alle dagen open, zo lang het warmer is dan 15 graden. Met een beetje geluk toetert op de achtergrond de plaatselijke harmonie. Want die houdt er graag open repetities.

Info: www.cafecartouche.be

hide auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.