Home > Culinair > Ralph Hermans van restaurant Rantrée aan de Gault & Millau Chef’s Table tijdens BBB/Folie Culinaire 2021

Ralph Hermans van restaurant Rantrée aan de Gault & Millau Chef’s Table tijdens BBB/Folie Culinaire 2021

Op 11, 12 en 13 oktober wordt in MECC Maastricht de 66e editie van de BBB Maastricht gehouden. De Maastrichtse horecavakbeurs is daarmee de oudste van het land. Wat ooit begon als de Betere Brood- en Banketbakkersbeurs, is vandaag de dag de place to be voor horecaprofessionals uit heel Nederland en ver daarbuiten.

Aan de zogenoemde Gault & Millau Chef’s Table op de Folie Culinaire, onderdeel van de BBB, koken zes regionale (sterren)chefs de sterren van de hemel. Een van hen is Ralph Hermans, van Restaurant Rantrée in Maastricht. Hij kookt op woensdag 13 oktober in de middag achter de Gault & Millau Chef’s Table.

Hoe gaat het bij Rantrée?

,,Het gaat het eigenlijk heel goed met ons. We hebben het heel druk en zijn blij dat we van het afhaal-corona-concept afzijn en weer mogen doen waar we goed in zijn. We hebben wel moeite met het vinden van nieuwe mensen, al hebben we daar op de werkvloer op dit moment gelukkig (nog) geen last van.’’

Hebben jullie nog veel last van Covid op dit moment?

,,We zijn blij dat we beetje bij beetje alles weer mogen doen en gelukkig hebben we op dit moment nog geen problemen gehad met de QR-codes. Je zult nu verder moeten als bedrijf en accepteren wat de huidige regels zijn. Gelukkig houden mensen er zich ook netjes aan. Tijdens de lockdown was het natuurlijk andere koek: we hadden de bezorgboxen maar daar ging te veel energie in zitten. Toch gaan we tijdens de kerst en (misschien) op oudejaarsavond met een afhaalmenu werken. Als dat gaat lopen wellicht ook met Pasen.”

Is de smaak van Rantrée door de huidige situatie veranderd?

,,Nee. We zijn gewoon onszelf gebleven voor, tijdens en na de lockdown. We proberen natuurlijk de lat steeds hoger te leggen, maar we blijven gewoon doorgaan zoals van tevoren. We hebben wel een aanpassing gedaan aan de openingstijden; we zijn nu op zondag en maandag dicht in plaats van op dinsdag en woensdag. Op deze manier creëren we meer rust voor onszelf en het personeel. Voor degenen van wie de partner niet in de horeca werkt is dit ook veel fijner, want dan hebben ze samen met hun partner een weekenddag vrij.

Volgende week kook je voor Gault & Millaus Chef’s Table, wat staat er op het menu?

,,We hebben er natuurlijk ontzettend veel zin in, maar om heel eerlijk te zijn weet ik dat nog niet. Als ik er nu even over nadenk, denk ik een vegetarisch voorgerecht: de tarte tatin met honing tomaat, basilicum en mozzarella. Dan gaan we verder met zacht gegaarde makreel met ansjovis, bloemkool en green juice. Daarna ree met rode biet, aalbes en jus nature. En dan iets met oesters, dus dat wordt een oester gegrild in spek met basilicum, spinazie en aardappelkaantjes. Dan heb ik het menu bij dezen ook gemaakt.

We vinden het heel leuk om weer mee te doen en hebben er hartstikke veel zin in.’’

In aanloop naar de BBB/Folie Culinaire vind je meer informatie over de tickets voor de Gault & Millau Chef’s Table via de website van de BBB.

hide auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.