Home > Culinair > Ralph Hermans met Menu Rantrée in Gault&Millau Theater

Ralph Hermans met Menu Rantrée in Gault&Millau Theater

Volgende week wordt in MECC Maastricht voor de 64e keer de BBB georganiseerd. De Maastrichtse horecavakbeurs is daarmee de oudste van het land. Wat ooit begon als de Betere Brood- en Banketbakkersbeurs, is vandaag de dag de place to be voor horecaprofessionals uit heel Nederland en ver daarbuiten.

In het zogenoemde Gault&Millau Theater op de Folie Culinaire, onderdeel van de BBB, wordt op 8, 9 en 10 oktober de sterren van de hemel gekookt door niemand minder dan zes regionale (sterren)chefs. Een van hen is Ralph Hermans, patron-cuisinier van Restaurant Rantrée in Maastricht. Hij treedt aan op woensdagmiddag 10 oktober.

Wat staat er op het menu in het Gault&Millau Theater op de Folie Culinaire?

,,Een iets verkleinde versie van ons JRE Menu Rantrée, maar dan zonder het dessert. We beginnen met noodzeekrab met appel, bleekselderij, paprika, piccalilly en avocado. Dan hebben we makreel met paksoy, shiitake, cashewnoot, koriander en dashi. Het derde gerechtje is een combinatie van langoustine met varkenswang, wilde bloemkool, mango en  een pittige bouillon van tomaat. Het hoofdgerecht is Challans-eend met wortel, waterkers, groene asperges en five spices saus.”

Wat haal jij als chef uit de Folie Culinaire/BBB?
,,De Folie Culinaire is een uitstekende gelegenheid om samen met het hele team nieuwe indrukken op te doen en mooie nieuwe dingen te proeven. Daarnaast verheug ik met altijd weer op het samenzijn met collega’s. En laat ik ook de leveranciers niet vergeten. Meestal doe je je bestelling en kom je niet veel verder. Een beurs als de BBB/Folie Culinaire is eigenlijk de enige mogelijkheid in het jaar dat je de kans hebt om met een glaasje bier in je hand uitvoerig bij te praten over de nieuwste ontwikkelingen.”

Zijn er nog ontwikkelingen op de zaak?
,,De verhuizing van onze zaak naar de Dousberg zit er nu echt aan te komen. Ik kom net van de bouwplaats, waar we zojuist de nieuwe keuken door het raam naar binnen gehesen. Het wordt prachtig. We gaan op 31 oktober open. Er moet nog heel wat gebeuren, maar we zijn echt op tijd klaar. Wat ook nieuw is, zijn onze openingstijden: nu zijn we op maandag en dinsdag gesloten. Dat wordt dinsdag en woensdag, wat betekent dat wij op maandag zijn geopend. We hebben hier voor gekozen omdat de maandag ons zakelijk een goede dag lijkt. Veel restaurants in de regio zijn die dag gesloten. Wil je echt op een beetje niveau lunchen of dineren, kun je maar op heel weinig plaatsen terecht. Dat is vanaf nu dus een beetje anders.”

In het Gault&Millau theater gaan Limburgse chefs aan de slag met producten van exposanten op de beurs. Gault & Millau Theater is een initiatief van MECC Maastricht, VHC en Chapeau Magazine. En wordt mede mogelijk gemaakt door Moeleker Keukens, Reitsma Seafood en Meatstreet.

_______________________

Chapeau Nieuwsbrief
Wil jij wekelijks het laatste nieuws ontvangen over het goede leven in Limburg NL/BE? Schrijf je dan in voor onze mooie nieuwsbrief -> inschrijven <

show auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.