Home > Culinair > Rally des Haute Cuisine Limbourgeois

Rally des Haute Cuisine Limbourgeois

Dit weekend is het Limburgse Heuvelland het decor voor de wielerkoers Amstel Gold Race, en de toerversie die daaraan voorafgaat.

Maar een dag eerder waren het heel andere ‘wielen’ die door dat fraaie landschap reden, namelijk de deelnemers aan de Rally des Haute Cuisine Limbourgeois. Met zo’n 15 auto’s bescheiden in aantal, maar in exclusiviteit zeer opvallend. Bugatti, Aston Martin, Ferrari, McLaren, Bentley en nog een paar automobielmerken in de hoogste en meest kostbare categorie, was het vooral een bijzonder schouwspel voor de autoliefhebbers.

Organisator dr. Ir. Rob Holtackers stippelde een route uit die de deelnemers langs maar liefst 8 Michelinsterren voerde, namelijk Château Neercanne (*), La Butte aux Bois (**), Château Wittem/Julemont (**), De Leuf (*) en Brut (**). En uiteraard was er op elk van deze locatie een culinaire traktatie van de bovenste plank.

Het was zeker minder druk langs de weg dan dit weekend te verwachten valt, maar de amateurfotografen stonden in ruime getale langs de route. De voorbijrijdende voertuigen waren van een hoog sterrengehalte.

hide auteur

Auteur: Jo Cortenraedt

Hoofdredacteur, uitgever en allround journalist

Jo Cortenraedt

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.