Home > Culinair > Proeven bij Prix de Rome

Proeven bij Prix de Rome

Van een buurtcafé via een eetcafé naar een druk bezocht restaurant, dat maken ze mee in de mooie wijk Biesland in Maastricht. Vlakbij de wijngaarden van de Apostelhoeve en Hoeve Nekum is restaurant Prix de Rome een populaire trekpleister geworden.

Op deze nazomeravond willen ook door de week blijkbaar veel gasten nog genieten van het terras, want we zien alle tafels bezet, waardoor een aantal mensen binnen zijn heil moet zoeken. Een en al levendigheid hier.

Een klassiek bordje ‘tapvergunning’ doet nog aan het verleden denken. Voor de rest is het binnen en buiten nu echt een eetgelegenheid met veel zitplaatsen. Dus staat er een uitgebreide en zeer attente equipe in de bediening onder leiding van eigenaresse Safiere Henkes. Haar partner Wouter Houten heeft de leiding over een eveneens ruime ploeg in de keuken. Met zoveel mensen is een ruime omzet noodzakelijk, maar dat blijkt geen punt, want over klandizie wordt niet geklaagd.

De kaart is aangenaam uitgebreid met een driegangenmenu, dat bij elke gang vier keuzes geeft, en daarnaast ook nog à la carte. De drie gangen doen € 33,50, met bij sommige gerechten een supplement vanwege het gebruik van een duurder product. De wijnkaart is absoluut boeiend, biedt ruime keuze in zowel klassieke als meer avontuurlijke zin, ook aan wijnen per glas. En de prijzen zijn ronduit schappelijk. De fijne, royale wijnglazen verhogen het genot. We kiezen eerst een glas wit; in het ene een verdienstelijke Viognier Domaine Azuré 2019 voor € 4,95, in het andere een karakteristieke Chileense Sauvignon las Condes Vineyards 2019 voor € 4,75. En dan een fles Zinfandel, helemaal uit Amerika, voor 33 euro. Geen prijs want deze Wente Beijer Ranch 2018 van deze grote Californische producent biedt evenveel vruchtvlezige verleiding als krokante sappigheid.

De gerechten blijken én smakelijk én ook voldoende vullend voor drie gangen. De kreeft met Hollandse garnalen is vooral qua saus stevig, de schelpdieren zijn supervers. Het Angus-rund als hoofdgerecht heeft een mooie cuisson, vergezeld van een niet te dominante saus en seizoensgroenten vol smaak. Als afsluiter een klassieke, luchtige millefeuille met ijs. Geen spektakel maar lekker puur. Ook aan de andere kant is het volop genieten: smeltzachte, goed rauw gehouden coquilles met een pittige en verrassende tempura van venkel. Gevolgd door een perfect gegaarde Anjou-duif, genereus omgeven door een weelde aan eekhoorntjesbrood. Het dessert du chef is technisch knap, zeer gevarieerd en uitgesproken luxueus binnen dit budget. Bravo.

 

Prix de Rome is in vele opzichten een heel prettig adres: de geweldige prijs-kwaliteitverhouding, de grote gastvrijheid en de ontspannen sfeer. Een ster zou wat overdreven zijn, maar dit zou een pure Bib Gourmand kunnen zijn.

Dit artikel werd geschreven in de zomer van 2020 en verscheen op 7 oktober in Chapeau 142. Op 8 maart 2021 werd het werk van Prix de Rome door Michelin bekroond met een Bib Gourmand. 

Susserweg 1, Maastricht (NL) – prix-de-rome.nl

hide auteur

Auteur: Jo Cortenraedt

Hoofdredacteur, uitgever en allround journalist

Jo Cortenraedt

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.