Home > Culinair > Proef thuis bij Van Wijck

Proef thuis bij Van Wijck

Nu de horeca op slot is, moet ook de culinaire redactie van Chapeau het elders zoeken. Thuis bijvoorbeeld. Daar hoef je écht geen uren voor in de keuken te staan. Nu en de komende weken proeven wij de afhaalmenu’s van restaurants in beide Limburgen. Deze keer bij Van Wijck in het Maastrichtse stadsdeel Wyck.

Kerst en oud en nieuw. Volgens velen de mooiste tijd van het jaar; dagenlang samen zijn met familie en vrienden en genieten van een overdaad aan eten. Wordt het dit jaar wellicht wat karig op het gebied van de familie en vrienden, des te meer reden is er op uit te pakken op het gebied van heerlijk eten. Dat dachten ze ook bij Van Wijck. Dé go to voor een kakelvers ontbijtje, feestelijke brunch of goed gevulde lunch.

Zowel met Kerstmis als met oud en nieuw trekken Jaap van Wijck en zijn team alle registers open. Lunch en diner tijdens de kerstdagen, een goed gevulde borrelbox voor oudjaarsavond én ‘de ONTBIJTbox’.

Ontbijt

De naam mag dan ‘ONTBIJTbox’ luiden, eigenlijk is het meer een brunch. Wij schuiven dan ook pas ruim na het middaguur aan tafel. Glaasje champagne erbij en een verse kop koffie. De bubbels kun je ook als supplement bij de box bestellen, koffie is deze keer – bij wijze van hoge uitzondering – je eigen verantwoordelijkheid!

Eggs benedict

Bij het bestellen van de box kies je als ‘hoofdgerecht’ tussen eggs benedict en een goed gevulde stapel American pancakes. Tot groot genoegen van mijn tafelgenoot en mijzelf proeven wij vandaag samen.

Ikzelf ben dol op de eggs benedict: twee gepocheerde eitjes op gegrild briochebrood met gerookte zalm (eigenlijk hebben we het dus over een eggs royale) en hollandaisesaus, mijn ultieme Van Wijck-favoriet: het brioche brood is knapperig van buiten, zacht van binnen, de hoeveelheid zalm precies goed en de hollandaisesaus heeft een klein hintje van mosterd.

Vergeet daarbij niet dat de eggs benedict – de variant met ham tenminste – in 1894 werd ‘ontdekt’ toen Lemuel Benedict dé remedie tegen een kater zocht. Je zou dus kunnen stellen dat dit een perfect ontbijt voor 1 januari is.

Pancakes

 Net als de eggs benedict, krijgen we de american pancakes vandaag ‘klaar’ geleverd. Dat is met kerst en oud en nieuw niet het geval omdat verwacht wordt dat de boxen de dag voorafgaand komen afhalen. Dat krijg je dus alle ingrediënten en onderdelen plus een handleiding thuis aangeleverd.

De stapel pancakes is versierd met marshmallows, chocoladesaus en sprinkles. Redelijk veel zoet indien je alles opeet; we raden dan ook aan om niet te gretig te zijn met het versieren van je portie (tenzij je een echte zoetekauw bent natuurlijk). De pancakes zijn stevig doch luchtig. Heerlijk

Broodfestijn

En er is meer. Na de ‘hoofdgerechten’ staan er nog diverse broodjes, croissantjes en een kerstbrood op ons te wachten. Het verse, knapperige brood is van de Maastrichtse Bakkerij Hermans. Je beleg het naar keuze: er is ook roomboter, kaas, grillham, stroop en twee verschillende soorten jam bijgeleverd.

Praktisch

De ONTBIJTbox van Van Wijck is beschikbaar met oud en nieuw. Mocht jij 1 januari het jaar goed willen beginnen, dan kun je dit ontbijt/brunchfestijn tot 27 december om 18.00 bestellen. De ONTBIJTbox kost 18,50 euro per persoon en heb je – afhankelijk van je eetlust – makkelijk twee ochtenden plezier van!

Wycker Brugstraat 28, Maastricht (NL) – puurvanwijck.nl

show auteur

Auteur: Demy Janssen

Levensgenieter met een vlotte pen

Demy Janssen

CHAPEAU TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu