Home > Culinair > Proef thuis bij NOVO new dining

Proef thuis bij NOVO new dining

Nu de horeca op slot is, moet ook de culinaire redactie van Chapeau het elders zoeken. Thuis bijvoorbeeld. Daar hoef je écht geen uren voor in de keuken te staan. Nu en de komende weken proeven wij de afhaalmenu’s van restaurants in beide Limburgen. Deze keer bij NOVO new dining.

Het belooft niet ‘zomaar’ een avondje thuis dineren te worden. Vanavond presenteert NOVO  voor de eerste keer de NOVO magic box. Dat is eten zoals we dat van NOVO gewend zijn (altijd magisch) in combinatie met een live online voorstelling door Rob en Emiel, twee magiërs die ook door kunnen gaan voor cabaretiers. De afgelopen jaren verzorgde het duo geregeld magic nights bij NOVO, hetzelfde idee maar dan live.

Start

Als rond 19.00 uur de live-verbinding met Hilversum begint, zitten we al klaar met de start van ons menu. Een glaasje mousserende wijn, broodjes, NOVO’s fameuze uienjam en boter. Al sinds dag één staat de uienjam bij NOVO op de kaart, en ik kan me er elke keer weer op verheugen. Simpel maar smaakvol.

Via de Zoom-verbinding worden vanavond niet alleen magie en humor gedeeld, hier wordt ook toegelicht hoe de gerechten kunnen worden afgemaakt. Er zijn immers diverse restaurants in Nederland die meedoen aan de magic box, allemaal serveren ze ongeveer hetzelfde menu. NOVO is in dit geval een kleine uitzondering op de regel: Rodny Welters vond sommige voorgeschreven gerechten niets, dus maakte hij iets anders. Voor die gerechten zijn briefjes bijgeleverd met een duidelijke beschrijving.

Carpaccio

De volgende gang is carpaccio. Vrijwel klaar, we hoeven hem alleen nog mooi op te dienen. Carpaccio van Belgisch Blauw met mooi romige truffelcrème, cress, parmezaanse kaas en pane carasau, een traditioneel platbrood uit Sardinië. De dressing die erbij hoort is fantastisch. In de smaak herkennen we overduidelijk citrus, toch is de dressing niet zuur. Eerder vol en zacht. Hij doet denken aan een dessert dat we eerder bij NOVO hebben geproefd. We vermoeden dat het de passievrucht is die deze dressing zo spannend maakt.

Soep

De geur van de volgende gang vult bij het opwarmen het hele huis en dat is absoluut geen straf. De soep van eekhoorntjesbrood is lekker romig, de bosui geeft hem een lekkere bite en de shimeij paddenstoelen zijn bon. Mijn tafelgenoot en ik zijn dol op de warme, aardse smaken van het najaar en die komen in dit gerecht mooi tot hun recht.

In de tussentijd gaat de online theatervoorstelling verder. Ooit geweten dat de Verenigde Staten minder dan 3,8 kilometer van Rusland liggen? En dat er mensen zijn die binnen 3,17 seconde een Rubiks kubus kunnen oplossen? Nu wel dus.

Kalf

Het hoofdgerecht moet deels worden opgewarmd in kokend water, deels in de oven. Binnen tien minuten staat alles op tafel. De sukade van kalf is super mals en verrukkelijk. De jus van Loimu, een Finse winterlikeur, is krachtig en vult mooi aan. Met de zoete smaak van de crème van pompoen als tegenhanger is het gerecht wat mij betreft compleet. Ik ben normaal gesproken niet zo’n vleeseter maar had dit hoofdgerecht zeker niet willen missen.

Cheesecake

We sluiten af met New York cheesecake. Deze is zoet en romig, de bodem is mooi stevig. Naast het staafje cheesecake ligt wat crumble van Bastogne, altijd goed qua smaak en leuk voor de textuur. Bovenop ligt nog een cannelle van ruby chocolade, een van de favorieten van de chef.

Avondvullend

Ruim vier uur nadat we aan tafel zijn geschoven, sluiten we onze avond (en de laptop) af. Het was een avondvullend programma, boordevol mooie smaken uit de keuken van NOVO. Normaal gaat bij dit soort dinertjes de laptop bij voorkeur dicht en blijft ook de iPhone van tafel, maar in deze opstelling was het wel een leuke aanvulling. Dat maakte het avondje thuis dineren toch nét iets anders – bijna alsof je met heel veel anderen in de woonkamer zit – dan we in deze tijden gewend zijn.

Praktisch

Op zaterdag 12 december wordt er een tweede editie van het magic cabaret theater diner georganiseerd. De NOVO magic box voor deze avond bedraagt 99,90 euro voor twee personen. Uiteraard kun je ook zonder Rob en Emiel van je NOVO maal genieten; de NOVO box voor twee personen is beschikbaar van dinsdag tot en met zaterdag en kost 70 euro voor twee personen. Voor beide boxen geldt; op is op, dus het is raadzaam om je NOVO at home diner tijdig te bestellen!

Wilhelminasingel 39a, Maastricht (NL) – novo-dining.com

show auteur

Auteur: Demy Janssen

Creatieveling en levensgenieter

Demy Janssen

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.