Home > Culinair > Prix de Rome smakelijk en voordelig in menu’s en à la carte

Prix de Rome smakelijk en voordelig in menu’s en à la carte

Livar buikspek met manchego, basilicum en tomaat, kabeljauw met champagne-botersaus, of black angus-beef met pepersaus. Bij restaurant Prix de Rome is het ook deze herfst en winter smullen.

Na een mooie zomer op het sfeervolle terras wordt het de komende periode vooral binnen volop genieten van de mooie gerechten en wijnen in dit geliefde restaurant, gelegen aan de zuidrand van Maastricht in de residentiële wijk Biesland-Campagne in Maastricht.

Dankzij het compleet vernieuwde en warm aangeklede interieur is het ook binnen behaaglijk, waarbij de open keuken van patron Wouter Houten een centrale rol speelt. De chef’s table is een geliefde plek voor foodies, maar ook op de andere plekken is het plezier voor de gasten optimaal.

Prix de Rome is al sinds de start een populair adres voor veel mensen die houden van de moderne Franse keuken en de aantrekkelijke prijs-kwaliteitverhouding. „Uiteraard zijn ook bij ons de personeelskosten, de energieprijzen en de kosten van de inkoop gestegen, maar wij zijn bescheiden gebleven in onze prijsaanpassing. In de menu’s vind je dat terug bij bijvoorbeeld het driegangenmenu voor € 46, wat op dit niveau heel schappelijk is, aangezien we hier alles vers maken en à la minute serveren”, aldus de chef.

Nieuw is de uitbreiding van de à la carte, zodat iedereen zelf zoveel mogelijk de eigen keuze kan bepalen. Op de à la carte staan onder meer klassiekers die door de vaste gasten heel erg gewaardeerd worden.

„Onze kookstijl blijft dezelfde, hoewel er soms een klein beetje invloeden zijn vanuit Azië, zoals Japan. Maar niet te veel, het moet wel herkenbaar blijven, dicht bij de Franse keuken”, zo vertelt de chef. Hij is trots op zijn vast keukenteam dat ook bij een vol huis zorgt voor een stabiele kwaliteit. „De bediening is intussen meegegroeid zodat we de gasten optimaal kunnen bedienen.”

Dat is niet alleen opgemerkt door de gasten uit Maastricht en wijde omgeving, maar ook aan de Belgische kant van de grens. „De Belgen, die de gastronomie van huis meekrijgen, zien we in steeds groteren getale.”

Ook de gevarieerde wijnkaart, met mooie huizen uit met name Frankrijk, Italië, Duitsland en Oostenrijk, wordt zeer gewaardeerd. De ‘buurman’ wordt zeker niet vergeten. „Wij zijn heel blij dat wij elk jaar een mooie hoeveelheid krijgen geleverd van de Apostelhoeve. Want de belangstelling is groot. Hun kwaliteit wordt alsmaar beter en onze gasten zijn er dol op.”

Susserweg 1, Maastricht (NL)

Prix-de-rome.nl

hide auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.