Home > Culinair > Prix de Rome maakt verwachting waar met Bib Gourmand

Prix de Rome maakt verwachting waar met Bib Gourmand

Ze golden als grote kanshebber, het restaurant Prix de Rome van Wouter Houten en Safiere Henkes, gelegen in de wijk Campagne in Maastricht. Een populair restaurant met een goede keuken tegen heel vriendelijke prijzen. En inderdaad heeft Michelin hen nu bekroond met een Bib Gourmand, de speciale prijs voor een bijzonder goede prijs-kwaliteitverhouding.

Wouter Houten laat Chapeau weten dat hij even op een roze wolk leeft. ,,We hadden er natuurlijk wel op gehoopt maar het blijft spannend, ik moest ook drie keer kijken voordat ik het kon geloven.’’ De chef noemt de benoeming door Michelin een lichtpuntje in de duisternis. ,,Hier hebben we vier jaar lang met het hele team keihard voor geknokt!’’

Daarmee voegt Prix de Rome zich bij de hele rij aan Limburgse restaurants met een Bib Gourmand, te weten: L’Auberge de Neercanne Maastricht, Danyel Maastricht, Umani by Han Maastricht, Harry’s Maastricht, NOVO new dining Maastricht, de Lindeboom New Style Beek, Gaar Meerssen, Kasteel Elsloo, Silvester’s Sittard, Mijn Streek Heerlen, Uit de Kunst Vijlen, Hof van Herstal Pey-Echt, Brasserie la Vie, onderdeel van Valuas, Venlo, Diverso Nederweert, Herberg Stadt Stevensweert en de Beejekurf Venray.

Ook Bellevue staat nog vermeld met een Bib Gourmand, maar deze zaak sluit deze maand definitief het restaurantgedeelte.

Op 29 maart maakt Michelin de sterren bekend, die gelden als de Oscars van de gastronomie.

hide auteur

Auteur: Jo Cortenraedt

Hoofdredacteur, uitgever en allround journalist

Jo Cortenraedt

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.