Home > Culinair > Preuvenemint schrapt editie 2020

Preuvenemint schrapt editie 2020

Het grootste culinaire openluchtevenement van Nederland, ’t Preuvenemint in Maastricht, gaat dit jaar niet door. Dat was gepland in het laatste weekeinde van augustus. De mogelijkheid om het evenement dit jaar op te schuiven naar een latere datum in het najaar, heeft het organiserende Struys-comité wel bekeken, maar als onhaalbaar ingeschat.

Nu de regering de grote evenementen, waarvoor een vergunning nodig is, tot minstens 1 september heeft afgelast, zijn de oorspronkelijke data voor ’t Preuvenemint al niet te handhaven. Maar volgens ’t Struyscomité is er ook teveel onzekerheid over de periode erna, of dan wel grote evenementen zijn toegestaan. Bovendien zouden eventuele eisen voor het nakomen van de anderhalve meter afstand tussen de bezoekers ondenkbaar zijn op het Vrijthof, dat tijdens dit evenement jaarlijks in de zomer wordt overspoeld door enkele honderdduizenden mensen.

hide auteur

Auteur: Jo Cortenraedt

Hoofdredacteur, uitgever en allround journalist

Jo Cortenraedt

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.