Home > Culinair > Preuvenemint gaat voor meer kwaliteit

Preuvenemint gaat voor meer kwaliteit

Het grootste culinaire evenement van de Benelux, het Preuvenemint in Maastricht, krijgt een nieuwe uitstraling. Vanaf de 39-ste editie eind augustus, draait het op het Vrijthof meer nog dan voorheen om ‘kwaliteit’ en ‘eten’.

Eten voor het goede doel

De afgelopen twee jaar ging het evenement niet door vanwege corona. Die tijd is door het organiserende Struyskommitee benut om, samen met de partners, te reflecteren op de edities 2019 en daarvoor. Conclusie is dat het accent te veel lag op het horecadeel (met name bier drinken), in plaats van kennismaken maken met het bijzondere culinaire aanbod van Maastricht en omstreken. ,,We gaan weer terug naar de basis waarbij genieten voor fijnproevers voorop staat en de opbrengst naar een goed doel gaat,” zegt voorzitter Klinkhamer van het Struyskommitee. ,,Dit jaar gaat de opbrengst naar de stichting Watersnoodramp Limburg die de getroffenen van de watersnood, afgelopen zomer, helpt.”

Zitten in plaats van staan

De organisatie heeft een kwaliteitsslag ingezet voor deze en de komende edities. ,,De bezoeker zal zien dat de aankleding van het Vrijthof kwalitatiever oogt,” vertelt Michiel Stollenwerck van de commissie horeca en culinair. ,,De tenten en bars hebben een nieuwe, uniforme uitstraling gekregen. Bij de indeling van de stands is voor een evenwichtige spreiding gekozen naar culinair aanbod. Met de deelnemende restaurants is afgesproken dat er tot 21.30u gegeten kan worden aan tafels en stoelen. Pas daarna is het Vrijthof de feestlocatie voor drank en dans.”

Restaurants nieuwkomers en blijvers

Het aantal deelnemers aan het Preuvenement is vrijwel gelijk aan dat van 2019. Nieuwkomers zijn: NOON, Brandsøn en Safar. Bekende namen zijn Beluga Loves You, Tout à Fait en La Bru’sserie.
De organisatie denkt dat het Preuvenemint dit jaar in kwalitatieve zin profiteert van de nieuwe afspraak met alle deelnemers. Zij zullen in hun pop-up restaurant alleen lekkernijen aanbieden die ze ook in hun stenen restaurant op de kaart hebben staan.

Sjiek

Het Preuvenemint heeft een nieuwe slogan gekozen om de koerswijziging te benadrukken: Het ‘Sjiekste zomerfies vaan Nederland.’ Eigenlijk vat dit onze koerswijziging goed samen zegt marketingwoordvoerder Suzanne Smeets. ,,Sjiek staat enerzijds voor de kwaliteit van het evenement dat we naar een hoger plan willen brengen. Anderzijds hebben we bewust voor de Maastrichtse spellingswijze gekozen omdat het evenement van de stad en de inwoners is. En omdat het een geweldig, gaaf feest is.

Het bekende logo van het Preuvenemint, met dienblad en Struisvogel, is opnieuw vormgegeven zodat het stand alone kan functioneren en herkenbaarder is. Het komt onder meer te staan op het preuveboekje, de hand out die terug is van weg geweest.

Het Preuvenemint, 25 tot en met 28 augustus 2022, Vrijthof Maastricht.

hide auteur

Auteur: Kris Németh

Enthousiast promotor euregionale kunst en cultuur

Kris Németh

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu