Home > Culinair > Preuvenemint 2018: Vojacek Wijnen, Harbour Club en Manjefiek

Preuvenemint 2018: Vojacek Wijnen, Harbour Club en Manjefiek

Auteur: Demy Janssen

Van 23 tot 26 augustus is het weer zo ver: dan wordt het Vrijthof omgetoverd tot een groot outdoor restaurant, het Preuvenemint. Meer dan twintig restaurants uit de omgeving voorzien de bezoekers vier dagen lang van mooie gerechtjes en bijpassende wijnen. In aanloop naar het culinaire feestweekend stelt Chapeau de deelnemende restaurants voor. Vandaag Vojacek Wijnen, Manjefiek en Harbour Club

Voor het derde jaar op rij delen Vojacek Wijnen, Manjefiek en Harbour Club een stand op het Preuvenemint. Drie jaar geleden nam Harbour Club voor de eerste keer deel aan het Maastrichtse food event. Standpartner Vojacek Wijnen daarentegen, is al sinds de eerste editie in 1981 op ’t Preuvenemint te vinden. Hun stand krijgt ook dit jaar weer de uitstraling van een grote wijnbar c.q. bistro. Hier worden wijnen uit het assortiment van Vojacek en gerechtjes uit de keuken van Harbour Club en Manjefiek geserveerd.

Zijn er nieuwe ontwikkelingen, zo ja welke?
,,De afgelopen jaren hebben we gemerkt dat ’t Preuvenemint meer en meer draait om de vele wijnen die er geserveerd worden. Wij spelen daarop in door, in plaats van grotere gerechten te bereiden, kleinere hapjes die makkelijk bij een glaasje wijn passen te serveren. We passen ons simpelweg aan aan ons publiek!”

 Wat staat er op het menu tijdens het Preuvenemint?
,,Om te beginnen hebben we een uitgebreide wijnkaart. Bijna alle wijnen zijn per glas te verkrijgen. Naast rood een flink aantal mooie witte wijnen uit Frankrijk, Spanje, Oostenrijk en Italië. Een drietal rosés, waarvan twee knisperend droge uit de Provence. De liefhebber van bubbels (méthode traditionelle) kan kiezen uit Cava, Crémant de Bourgogne en uiteraard Champagne.”  

Op de foodkaart staan acht kleinere gerechtjes: charcuterie, Zeeuwse oesters, gepekelde tonijn met zeewier en ponzu vinaigrette, een garnalenkroket, gazpacho, sucade met uiencompote, spies van lam en een plateau van Hervekaas. De gerechten op de foodkaart zijn afkomstig uit de keukens van de Harbour Club en Manjefiek.”

   

Waarom doen jullie mee met het evenement?
,,Traditiegetrouw is onze stand direct voor de Sint Janstoren en de Sint Servaas een trefpunt voor vrienden, families en zakelijke relaties. Het is fijn om hier samen de zomer af te sluiten en vrienden en collega’s te spreken.”

_______________

Abonneer je op Chapeau Magazine
Sluit nu een jaarabonnement af voor slechts €29,50 en ontvang vele extra’s -> meer info <

CHAPEAU TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu