Home > Culinair > Preuvenemint 2018: Saveurs m’eats Avontuur

Preuvenemint 2018: Saveurs m’eats Avontuur

Auteur: Demy Janssen

Van 23 tot 26 augustus is het weer zo ver: dan wordt het Vrijthof omgetoverd tot een groot out door restaurant, het Preuvenemint. Meer dan twintig restaurants uit de omgeving voorzien de bezoekers vier dagen lang van mooie gerechtjes en bijpassende wijnen. In aanloop naar het culinaire feestweekend op het Vrijthof, stelt Chapeau Magazine de deelnemende restaurants aan jullie voor. Vandaag Saveurs m’eats Avontuur.

De Maastrichtse traiteur Saveurs, met een vestiging in het Mosae Forum, voorziet met zijn ballenwagen al jaren food-liefhebbend Limburg van verse ballen. De foodtruck van Saveurs is terug te vinden op diverse food-events en kan ook door bedrijven of particulieren ingehuurd worden. Lichtbedrijf Avontuur is in Maastricht iedere kerstperiode verantwoordelijk voor de sfeerverlichting in het centrum van Maastricht. Tijdens het Preuvenemint brengen Saveurs en Avontuur samen sfeer naar het Vrijthof.

Zijn er nieuwe ontwikkelingen, zo ja welke?

,,Wij staan dit jaar voor de eerste keer samen op het Preuvenemint. Saveurs heeft een aantal jaar geleden al een paar keer op het Preuvenemint gestaan, Avontuur nog nooit. Dat is ook helemaal niet gek natuurlijk, Avontuur is immers niet direct actief binnen de horeca. Wij staan samen op het Preuvenemint omdat wij vinden dat we onze krachten moesten bundelen: culinair genieten door Saveurs en sfeer door Avontuur. Preuve is immers lekker eten, maar sfeer is net zo belangrijk. Afgezien van onze eigen stand is Avontuur dit jaar voor de eerste keer verantwoordelijk voor de sfeerverlichting van het Vrijthof tijdens het Preuvenemint! Het is misschien ook wel leuk om te vermelden dat de eigen ballenwagen van Saveurs onderdeel uitmaakt van onze stand. Deze dient als een soort keuken.’

Wat staat er op het menu tijdens het Preuvenemint?

,,Gerechten met ballen. Van krokante borrelballetjes tot een tapasschaal, een pasta met ballen, truffelspaghetti en een zalmmootje op salade van courgettes en pikante mangodressing. Daarbij serveren we uiteraard wijn, bier en water!’

Waarom doen jullie mee met het evenement?

,,We willen eens iets nieuws proberen, door de sfeer zo overduidelijk naar het Preuvenemint te brengen. Daarnaast was altijd al leuk om aan het Preuvenemint mee te doen, maar een hele klus als je het in je eentje doet. Doordat we onze krachten bundelen kunnen we er veel meer uit halen. We hebben er dan ook erg veel zin in!”

Wat is het belang voor de regio?

..Het Preuvenemint is een vorm van reclame voor alle deelnemers. Een visitekaartje dat laat zien wat we allemaal kunnen en doen. Mensen die op het Preuvenemint van onze gerechten, drankjes en sfeer genieten, zullen in de toekomst sneller hun weg naar onze restaurants vinden. Dat geldt natuurlijk ook voor bezoekers die niet uit de directe omgeving van Maastricht komen!”

CHAPEAU TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu