Home > Culinair > Preuvenemint 2018: Coffeelovers

Preuvenemint 2018: Coffeelovers

Auteur: Demy Janssen

Van 23 tot 26 augustus is het weer zo ver: dan wordt het Vrijthof omgetoverd tot een groot out door restaurant, het Preuvenemint. Meer dan twintig restaurants uit de omgeving voorzien de bezoekers vier dagen lang van mooie gerechtjes en bijpassende wijnen. In aanloop naar het culinaire feestweekend op het Vrijthof, stelt Chapeau Magazine de deelnemende restaurants voor. Vandaag Coffeelovers.

Voor de elfde keer op rij staat Coffeelovers dit jaar op het Preuvenemint. Coffeelovers is onderdeel van Blanche Dael en heeft zowel diverse locaties in het centrum van Maastricht als in Eindhoven, Roermond en Nijmegen. Behalve voor de beste koffies, kun je bij Coffeelovers terecht voor ontbijt, lunch of een zoete lekkernij. Blanche Dael is de koffiebranderij achter Coffeelovers en een lokaal familiebedrijf dat al jaren alleen de beste koffiebonen verwerkt tot landelijk geliefde koffies en theeën, die met de hand verpakt zijn. Vorig jaar won Blanche Dael de Made in Maastricht Award 2017. Deze prijs vraagt aandacht voor hoe er in Maastricht gewerkt wordt en voor de unieke producten die er in de stad bedacht, ontworpen en gemaakt worden.

Zijn er nieuwe ontwikkelingen, zo ja welke?
,,In plaats van een grote stand hebben we dit jaar gekozen voor onze bekende en compleet vernieuwde Coffeelovers koffiemobile: een gezellige ‘keet’ waar men even kan pauzeren voor een heerlijk ‘teske koffie’. Met de koffiemobile staan we dichter bij onze gasten en kunnen we het ambacht van de barista beter onder de aandacht brengen. De barista beschouwen wij als ‘chef de cuisine’ van de koffie. Immers, als de koffie vers naar de klant gaat, dan is het nog altijd aan de barista om ons product perfect te serveren. Hij is een vakman pur sang, die gefocust is op het maken van de allerlekkerste koffievarianten. Dit laten we tijdens het Preuvenemint graag zien. Tevens serveren we dit jaar alleen maar biologische melk tijdens het Preuvenemint, en brengen onze healthy choices (haver- en sojamelk) extra onder de aandacht.”

Wat staat er op het menu tijdens het Preuvenemint?
,,Onze menukaart bestaat uit een selectie aan warme en koude dranken die normaal ook bij onze Coffeelovers-vestigingen op de kaart staan. Behalve de ‘basic’ koffies, staan er een zestal specials op de warme kaart, twee verschillende hot-chocos, twee chais en diverse theeën. Op de koude kaart staan twee ice-coffees, smoothies, iced tea en een drietal desserts.

Tijdens het Preuvenemint willen we verantwoorde keuzes, zoals bijvoorbeeld sojamelk of havermelk in plaats van ‘normale’ volle melk, onder de aandacht brengen. Dit doen we bij Coffeelovers zonder er een bijdrage voor te vragen, dat komt niet vaak voor. Ook onze smoothies worden bereid met verse, biologische producten.’

Waarom doen jullie mee met het evenement?
,,In de koffiebranderij van Blanche Dael werken vakmensen dagelijks aan de productie van koffie. Onze thee wordt met de hand verpakt. Smaak en vakmanschap evenals (h)echte relaties staan bij ons bovenaan. Alleen de allerbeste koffiebonen – en dat is slechts één procent van alle koffiebonen ter wereld – zijn goed genoeg. Deze worden ieder seizoen met zorg geselecteerd door onze koffiespecialisten. Tijdens het Preuvenemint kunnen we met Coffeelovers dit ambacht en onze kwaliteitskoffie op de beste manier aan de gasten serveren.”

Wat is het belang voor de regio?
,,Het Preuvenemint is een Maastrichtse traditie, een heerlijk moment om te genieten van de Maastrichtse gastvrijheid en lekkernijen. Bourgondisch vertier gaat hand in hand met zuidelijke gemoedelijkheid. Het ideale moment om te laten zien waar de regio voor staat dus!”

_______________

Abonneer je op Chapeau Magazine
Sluit nu een jaarabonnement af voor slechts €29,50 en ontvang vele extra’s -> meer info <

CHAPEAU TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu