Home > Culinair > Preuvenemint 2018: 2Taste

Preuvenemint 2018: 2Taste

Auteur: Maarten van Laarhoven

Van 23 tot 26 augustus is het weer zo ver: dan wordt het Vrijthof omgetoverd tot een groot outdoor restaurant, het Preuvenemint. Meer dan twintig restaurants uit de omgeving voorzien de bezoekers vier dagen lang van mooie gerechtjes en bijpassende wijnen. In aanloop naar het culinaire feestweekend stelt Chapeau de deelnemende restaurants voor. Vandaag 2Taste

Ook dit jaar neemt 2Taste tijdens het Preuvenemint weer een prominente plek in op het midden van het Vrijthof. Hoewel er sprake is van een compleet andere formule,  is 2Taste in zekere zin een annex van de bekende Maastrichtse delicatessenzaak ’t Rommedoeke, al sinds het prille begin van het Preuvenemint present en inmiddels voor talloze gasten een vaste waarde op het evenement. 2Taste is, net als het Rommedoeke, een gelegenheidsrestaurant. Het wordt uitgebaat door Thadé Geurtjens, de zoon van Ellen en Leon Geurtjens, de eigenaren van ’t Rommedeke.

Zijn er nieuwe ontwikkelingen, zo ja welke?
Thadé Geurtjens: ,,De belangrijkste verandering is dat het mijn eerste Preuvenemint wordt zonder Walter Pirson, de eigenaar van Restaurant Pirson in de Tongerestraat, met wie ik de afgelopen zes jaar overigens heel fijn heb kunnen samenwerken. Een andere grote verandering is de nieuwe formule waarmee we gaan werken: we hebben een volledig nieuwe keuken en bij het samenstellen van de kaart hebben we vooral gekozen voor gemakkelijke hapjes. Daarnaast gaan we er voor zorgen dat mensen ook buiten de stand lekker rustig kunnen eten aan een van de tafels.”

Wat staat er op het menu tijdens het Preuvenemint?
,,We hebben gekozen voor vijf gerechtjes waarin naar onze mening het oorspronkelijke idee van het Preuvenemint heel goed tot uitdrukking komt. Zo is er onvervalste Mestreechse friet met zuurvlees en mayonaise, een oosters hamburgertje met een augurkje en een uitje en onze bekende penne al pesto. Daarnaast serveren we nacho’s in een licht pikante saus. En uiteraard is er een plankje met diverse warme en koude hapjes. Niet alleen 2taste, om het zo maar eens te zeggen, maar ook 2share. Uiteraard hebben we diverse mooie wijnen en voor de liefhebber schenken we een prachtige gin-tonic.”

Waarom doen jullie mee met het evenement?
,,Zoals ik vorig jaar al zei: voor mij persoonlijk is het Preuvenemint altijd weer een geweldig evenement. Eén groot jaarlijks terugkerend feest, met eten, drinken, gezelligheid en leuke mensen. Mijn staan er al decennialang met een eigen stand. Je wordt er als kind in meegetrokken, Niet dat dat erg is, want ik heb er alleen maar prachtige herinneringen aan. Elk jaar opnieuw is het er leuk om er aan mee te mogen doen.”

____________

Abonneer je op Chapeau Magazine
Sluit nu een jaarabonnement af voor slechts €29,50 en ontvang vele extra’s -> meer info <

 

CHAPEAU TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu