Home > Culinair > Presentatie Michelin-gids België drie maanden uitgesteld

Presentatie Michelin-gids België drie maanden uitgesteld

Michelin heeft de presentatie van de restaurantgids België 2022 met drie maanden uitgesteld. In plaats van 21 februari wordt dat nu 23 mei, in het Théâtre Royal van Bergen. 

Met dit uitstel hoopt Michelin dat er later in het voorjaar een normale bijeenkomst met vele collega’s uit de Belgische gastronomie mogelijk wordt. Gelet op de huidige corona-maatregelen is de verwachting dat dit in februari nog niet is toegestaan. 

Voor de Nederlandse restaurantgids van Michelin staat nog altijd de datum van 28 maart geprogrammeerd, maar het is nog niet zeker of die datum kan worden gehandhaafd, of dat het evenement dat in Amsterdam gehouden zou worden, ook naar een latere datum verschoven wordt. 

Niet alleen spelen hier de corona-maatregelen een rol, ook hebben de inspecteurs van Michelin door de complete lockdown in Nederland in de huidige periode niet de kans om restaurants te bezoeken en te beoordelen. 

Zowel de Nederlandse als de Belgische Michelin-gids zullen enkel digitaal verschijnen, zodat er meer tijd beschikbaar is om tot het laatste moment actuele aanpassingen door te voeren.

show auteur

Auteur: Jo Cortenraedt

Hoofdredacteur, uitgever en allround journalist

Jo Cortenraedt

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.