Home > Culinair > Poshoorn tapt voortaan uit ander vaatje

Poshoorn tapt voortaan uit ander vaatje

Een jurylid van de fameuze Café Top 100 van Misset Horeca luidde vorig jaar de noodklok. Bij een bezoek aan De Poshoorn, een van de beroemdste dranklokalen van Maastricht, verbaasde hij zich over de versleten Nederlandse vlag aan de gevel. De entree van het monumentale café (in 2002 uitgeroepen tot het Beste Café van Nederland) bestempelde hij als ‘rommelig’. En dat terwijl hij alle lof had voor de ‘mooie ouderwetse inrichting’ en de heerlijke sfeer die er hing. ,,Pak de uitstraling aan”, was zijn advies. ,,Want dit is natuurlijk wel een café dat in de Café Top 100 hoort.”

De nieuwe eigenaar, de jonge Maastrichtse horecaondernemer Yves Mullenders, heeft het zich geen twee keer laten zeggen. Bij het krieken van 2017 nam hij de ‘stadsherberg’ over van Ger Franzen, om er samen met zijn vriendin Françoise Oostwegel, die de laatste jaren flink naam maakt als ontwerpster, een geheel nieuwe draai aan te geven. ‘Met respect voor het oude’, zoals Mullenders zelf benadrukt.

Het resultaat was gisteren goed te zien tijdens de officiële opening van de zaak, die inderdaad behoorlijk is opgefrist en een ‘nieuwe look’ gekregen heeft. Dat erkende ook Thijs Brand, voormalig eigenaar van de Brand Brouwerij in Wijlre. Hij zette de officiële presentatie luister bij met het tappen van een onvervalst Limburgs pèlske dat zijn naam draagt. ,,Een echte Maastrichtenaar drinkt graag Brand”, verklaarde de nieuwe eigenaar zijn keuze voor ‘het bier waar Limburg trots op is’.

Wie liever een goed glas wijn drinkt kan overigens kiezen voor een andere naam van Maastrichtse bodem. In samenspraak met Sauter Wijnen heeft de Poshoorn eigen huiswijnen samengesteld onder de naam Cuvée Yves, uiteraard een knipoog naar de nieuwe eigenaar. Cuvée Yves is verkrijgbaar in rood en wit. Het eigentijdse etiket is – welhaast vanzelfsprekend – ontworpen door vriendin Françoise. Cuvée Yves wordt overigens ook geschonken in Stadscafé Lure in de Grote Looierstraat, de andere zaak van Mullenders.

Voor voormalig eigenaar Ger Franzen was er een bijzonder cadeautje. Het ingelijste officiële juryrapport van Misset Horeca, dat De Poshoorn in 2002 landelijke bekendheid gaf. 

Foto’s Luc Hommes  

show auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu