Home > Culinair > Pieter Kellens treedt aan als souschef bij Hoeve de Bies

Pieter Kellens treedt aan als souschef bij Hoeve de Bies

Een nieuwe aanwinst voor Hoeve de Bies: vanaf deze week maakt Pieter Kellens (29) deel uit van de keukenbrigade van het in Voeren gevestigde restaurant. Kellens krijgt hier – als eerste – de rol van souschef.

De afgelopen jaren stond eigenaar en chef-kok Maurice Huynen altijd met minstens twee andere chefs in de keuken van Hoeve de Bies. Na het vertrek van zijn rechterhand een paar maanden geleden, slankte de keukenbrigade af tot slechts twee personen. Uitbreiding was dan ook hoog noodzakelijk, maar niet zo makkelijk te vinden. Totdat Pieter Kellens – een bevriende chef – liet merken dat hij op zoek was naar een nieuwe uitdaging.

„Toen was de keuze snel gemaakt. De afgelopen jaren was alle creativiteit en techniek in de keuken van mij afhankelijk. Dat wordt nu anders: Pieter neemt een berg aan ervaring in de topgastronomie mee. Fijn voor mij, want dan komt al het technische werk niet meer voor mijn rekening én heb ik iemand om actief mee te sparren. Je kunt veel zelf maar meer met z’n tweeën!’’ aldus Huynen.

Zijn nieuwe steun en toeverlaat deed de afgelopen jaren ruimschoots ervaring op in de Limburgse gastronomie. Zo maakte hij deel uit van de keukenbrigades van De Kristalijn (*) in Genk, Magis (*) in Tongeren, Ogst (*) in Hasselt en het voormalige restaurant Zoethout in Hasselt. De afgelopen jaren runde Kellens de keuken van restaurant Klostr in Riemst. Dit restaurant won in 2021, net als Hoeve de Bies in 2019, de Gault&Millau-titel ‘Ontdekking van het Jaar’.

show auteur

Auteur: Demy Janssen

Creatieveling en levensgenieter

Demy Janssen

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.