Home > Culinair > Piet Taselaar in het harnas gestorven

Piet Taselaar in het harnas gestorven

In de keuken van sterrenrestaurant Brut172 in Reijmerstok is zaterdag de patissier Piet Taselaar plotseling overleden aan een hartstilstand. Hij was bezig met de voorbereidingen voor het avonddiner. Zijn collega’s in de keuken hebben nog vergeefs geprobeerd hem te reanimeren. Taselaar (54) was zoon van de bekende culinaire bon vivant en schrijver Pieter Taselaar en broer van kok George Taselaar. Hij werkte vele jaren voor Hans van Wolde bij Beluga in Maastricht en volgde hem later naar Reijmerstok.

Zijn overlijden kwam heel onverwacht. „Het was aan het einde van de middag, na de lunch”, vertelt Hans van Wolde. „De meeste gasten waren al vertrokken. Enkelen zaten er nog, onder wie een arts. We hebben alles gedaan om hem nog te redden, maar dat lukte helaas niet. Natuurlijk zijn wij allemaal aangeslagen. Dat is zo’n moment dat je in de spiegel gaat kijken. Wij wensen de familie van Piet alle sterkte en zullen hem met ons team binnenkort gaan herdenken als een fijne collega en vakman.”

show auteur

Auteur: Jo Cortenraedt

Hoofdredacteur, uitgever en allround journalist

Jo Cortenraedt

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.