Home > Culinair > Paul Bocuse overleden

Paul Bocuse overleden

De beroemde Franse kok Paul Bocuse is op 91-jarige leeftijd overleden in Lyon. Hij gold als de uitvinder van de ‘nouvelle cuisine’, met als belangrijkste ambitie om de traditionele Franse gerechten lichter en verfijnder te maken. Hij speelde een voortrekkersrol in de hele culinaire wereld.

De 3-sterrenchef kwam in 1994 naar Maastricht om in het MECC de toen nog bestaande European Fine Food Fair te openen. De avond ervoor maakten we hem nog mee bij een diner voor genodigden in restaurant Prinses Juliana in Valkenburg dat toen nog de culinaire tempel van Limburg was.

Het was eigenaar Paul Stevens gelukt om Bocuse naar zijn zaak te halen, omdat hij zelf op jonge leeftijd als hulpje gewerkt had bij Bocuse. „Geld verdiende je er niet, je mocht blij zijn dat je er mee mocht helpen”, vertelde Stevens ooit over die tijd. „Mijn vader wist te regelen dat ik daar terechtkwam. Het was flink aanpoten en je had niks te vertellen. Maar ik heb er wel veel geleerd.”

CHAPEAU TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu