Home > Culinair > Overzomeren bij Le Bon Vivant

Overzomeren bij Le Bon Vivant

Auteur: Demy Janssen

Midden in de zomer daadwerkelijk op vakantie gaan. Voor veel horecaondernemers is het not done. Het is immers zonde om al dat potentiële terras-publiek aan je neus voorbij te laten gaan.

Voor de restaurants zonder terras – of in een kelder – zien de zomers er meestal iets minder zonnig uit. Het is dan ook daarom dat Björn Dijkstra – de patron-cuisinier van Le Bon Vivant – er de afgelopen weken even tussenuit was en nu weer helemaal opgeladen is om zijn gasten te ontvangen in zijn gezellige kelder aan de Capuccijnenstraat.

Op culinaire stedentrip
Terras of niet, in de keuken heeft Dijkstra zich laten leiden door het vakantieseizoen: een deel van de gerechten op de zomerkaart is geïnspireerd door vakantiebestemmingen. Zo begin je je diner met Björns kijk op insalata caprese, proef je vervolgens paëlla – wel op een geheel eigentijdse manier, met konijn en chorizo – en sluit je je diner af met pêche melba.

Preuve
Le Bon Vivant staat ook dit jaar weer gewoon op het meest ‘Maastrichtse’ festival van allemaal: ’t Preuvenemint. Vier dagen lang serveert hij hier een selectie van fine fingerfoods en een vijftal ‘hoofdgerechten’. Voor deze gerechten, van gyoza tot salade Niçoise, laat Björn Dijkstra zich tevens inspireren door keukens over de hele wereld.

Overzomeren
Kortom, genoeg zomer bij Le Bon Vivant. En mocht het kwik dan toch echt te hoog stijgen, dan ben je bij Le Bon Vivant uiteraard welkom voor een heerlijk koel diner.

_____________________
Abonneer je op Chapeau Magazine
Sluit nu een jaarabonnement af voor slechts €29,50 en ontvang vele extra’s -> meer info <

CHAPEAU TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu