Home > Culinair > Oude normaal zo goed als terug op Limburgs Culinair Gala

Oude normaal zo goed als terug op Limburgs Culinair Gala

Collega’s die elkaar – als vanouds – vriendelijk de hand schudden. Maar ook opluchting, blijdschap, knuffels en zelfs het welbekende trio zoenen, waarvan menigeen tijdens de coronacrisis had voorspeld dat het nooit of te nimmer meer zou terugkeren in de sociale omgang tussen vrienden en goede bekenden, bleek terug van weggeweest, zij het hier en daar nog met een voorzichtige aarzeling. De derde editie van het Limburgs Culinair Gala, dit jaar gehouden in het ingrijpend vernieuwde MECC Maastricht, kan rustig worden beschouwd als de opmaat voor een volledige terugkeer naar het oude normaal. ,,Het kan weer, het mag weer, gelukkig maar”, zo viel alom te horen.

Als er tijdens het gala iets duidelijk is geworden, dan is het wel dat de epidemie die de wereld ruim anderhalf jaar lam gelegd heeft, haar einde nadert. Theaterproducent en voorzitter van de raad van commissarissen van MECC Maastricht Albert Verlinde heette in zijn korte openingsspeech iedereen van harte welkom. Daarbij bracht hij het gevoel van zo’n beetje alle aanwezigen onder woorden dat het in de gastvrijheidsbranche tijd is voor een nieuw elan.

Het Limburgs Culinair Gala werd ruim twee jaar geleden in het leven geroepen door Chapeau met als doel jonge culinaire talenten uit eigen provincie een podium te bieden. De opzet was daarnaast om de Limburgse culinaire wereld een impuls te geven. Die ambitie is geslaagd, zo viel gisteren veelvuldig op te tekenen tijdens de gesprekken die werden gevoerd aan de grote ronde tafels, waar de gasten van de avond genoten van een prachtig viergangendiner, verzorgd onder leiding van vier topchefs: Servais Tielman (Beluga Loves You Maastricht), Joris Bijdendijk (Rijks en Wils, Amsterdam), Robert Levels (Château Neercanne) en Bart Ausems (Tout à Fait, Maastricht). Ofschoon het gala pas voor de derde keer gehouden werd, vertegenwoordigt het event voor velen een vaste waarde.

Ook het feit dat de horeca alweer een tijdje kampt met een groot tekort aan kundig en gemotiveerd personeel was een steeds terugkerend gespreksonderwerp. Zowel aan de tafels als op het podium waar diverse sprekers te kennen gaven dat er hard gewerkt wordt aan oplossingen. 

Om twaalf uur was het grote, chique feest ten einde en werd iedereen vriendelijk verzocht zich richting de uitgang te begeven. Het oude normaal mag dan in zicht zijn; hier en daar moet nog een klein beetje geduld worden betracht. 

De derde editie van Chapeaus Limburgs Culinair Gala werd mede mogelijk gemaakt door Vermaat Groep, BBB/Folie Culinaire, Houben Souren, Wijnimport J.Bart, Sinnige, Dilmah, Bolsius, Makro, Yellow Works, Foodlab Limburg, Brand Bier en Francine & Romain.

show auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.